Semifinalerna lottade i Carabao Cup

Kvartsfinalerna i engelska ligacupen bjöd inte på några direkta överraskningar. Visst var Liverpool på förhand tippade att vinna mot Aston Villa men eftersom matchen krockade med VM för Klubblag valde Jürgen Klopp att ställa upp med juniorlaget. Därför kunde Aston Villa vinna med hela 5-0 och ta sig till semifinal komfortabelt. I övrigt lyckades de båda Manchester-klubbarna ta sig till semifinal genom att besegra Oxford respektive Colchester. Mest spänning hittade vi i matchen mellan Leicester – Everton där Leicester till slut lyckades vinna efter straffar.

Spela på alla matcher i ligacupen hos LeoVegas

Dubbelmöte väntar i semfinalerna

Till skillnad från alla andra omgångar i ligacupen är det dubbelmöte som gäller i semifinalen. Om det fortfarande är oavgjort efter 180 minuter väntar förlängning och straffar. Det är fyra lag som återstår i turneringen; Manchester United, Manchester City, Leicester och Aston Villa. Direkt efter slutsignal i kvartsfinalerna lottades semifinalerna och det blir ett riktigt tungviktsmöte att se fram emot.

Manchester United vs Manchester City

Vilken semifinal vi har att se fram emot. Ett Manchester-derby kittlar alltid extra och räkna med två fullsatta matcher där vinnaren får spela final på Wembley. Lagen ställdes mot varandra bara för någon vecka sedan i Premier League. Den gången vann Manchester United med 2-1 efter att ha kontrat sönder City.

Har Pep gjort läxan eller kommer det återigen att jublas i den röda delen av Manchester? Solskjaer skulle behöva en titel men för det krävs det en strålande prestation av hans lag över två matcher. Så bra är Citys trupp!

Leicester vs Aston Villa

Leicester stormar fram i Premier League även om ligatiteln ligger långt borta eftersom Liverpool bara fortsätter att vinna. I kvartsfinalen mot Everton var laget illa ute när man tappade 2-0 till 2-2. I straffläggningen skulle ”The Foxes” dock visa sig vara starkare vilket har gjort att man nu spelar semifinal i turneringen. Motståndaren Aston Villa hade tur som fick möta Liverpools juniorlag. Övriga Liverpools trupp är iväg på VM för Klubblag i Qatar och Klopp valde att prioritera den turneringen. Om Aston Villa klarar att skrälla mot Leicester vore det en otrolig prestation.