Vad säger oddsen om PL-vinnaren?

Att Premier League är avgjort enligt många är inte så konstigt. Liverpool har på 17 matcher vunnit 16 och spelat 1 oavgjord. Aldrig förr har ett lag tagit så många poäng på 17 omgångar och frågan är nog inte längre om utan när Liverpool vinner ligan. Om laget skulle tappa försprånget på 11 poäng med en match mindre spelad vore det den största kollapsen i Premier Leagues historia, något vi håller högst osannolikt.

Spela på Premier League hos Betsson

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Så säger oddsen om PL-segern

Alla odds är hämtade från Betsson:

Liverpool – 1,13
Manchester City – 7,00
Leicester City – 51,00
Tottenham – 501,00
Chelsea – 501,00
Manchester United – 501,00
Arsenal 1001,00

Oddsanalys av topp 3

Att Liverpool har 1,13 är inte särskilt konstigt. De har typ redan vunnit ligan. Ingenting talar för att laget skulle tappa den ledningen man har. Ett poängtapp när halva serien är spelad är helt enkelt för bra för att något lag ska hinna med.

Dubbla regerande Manchester City var de som förväntades slåss om titeln tillsammans med Liverpool. Just nu ligger de 11 poäng efter och har haft svårt att hitta formen ordentligt. Pep har lett sitt lag till två raka ligatitlar men det ser inte ut att bli en tredje. Oddsen 7,00 är alldeles för låga för ligaseger.

Leicester City har gjort stor succé denna säsongen och ligger just nu tvåa i tabellen. Att de skulle upprepa succén från 2015/16 är inte särskilt troligt då poängtappen börjat komma på senare tid. Samtidigt har man en Jamie Vardy som gjort 17 mål på 18 matcher. Däremot är det troligt att Leicester når topp 4, oddsen 1,20 talar för det.

Övriga lag

Chelsea blandar och ger men att de ska hota i längden är inte troligt. Att de, Tottenham och Manchester United har 501 i odds på ligatiteln säger allt om lagens säsong. Manchester United är en storklubb i fritt fall och de får tufft att nå topp 4 men det är dock något som Chelsea eller Tottenham bör klara. För visst blir det Liverpool, Manchester City och Leicester som slutar topp 3 i tabellen?

Team Oddsgurun