Roma vs Bologna – Serie A

Roma tar emot Mattias Svanbergs Bologna på Stadio Olimpico i Rom. Det är ett formsvagt hemmalag som ställs mot ett Bologna med två raka segrar. Roma har ingen rolig säsong och ligger femma i tabellen, en placering som kanske inte är en katastrof i sig men med tanke på att avståndet till ledartrion är elva poäng är det inga muntra miner i den röda delen av huvudstaden. En seger på de fem senaste matcherna i ligaspelet sätter ingen skräck i någon.

Hämta din välkomstbonus hos ComeOn på 500 kronor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hemmalaget Roma

Den italienska storklubben har en tuff säsong och formen har inte alls infunnit sig efter vinteruppehållet. En seger på fem ligamatcher är inget att hänga i granen, framförallt när vinsten kom mot Genoa som ligger på nedflyttningsplats. Nu krävs det seger mot Bologna för trots den dåliga formen ligger Roma på samma poäng som fyran Atalanta. Och som alla vet ger fjärdeplatsen en direktplats till Champions League.

Bortalaget Bologna

För Svanberg går det tungt, inte många minuter på de senaste matcherna. Men för Bologna går det desto bättre. Endast en förlust på de sju senaste ligamatcherna gör att laget ligger stabilt kring mittenstrecket. Mihajlovic är tillbaka vid bänken efter sin sjukdom och leder laget med bravur för tillfället. Men frågan är om inte Roma på bortaplan är en något tuff match för Bologna som bara slagit laget en gång sedan 2013 i Serie A och övriga turneringar.

Så här tänker vi

Roma har fördel av hemmaplan och oddsen talar också för att det blir seger. Vi tror att Rom-klubben bryter den negativa trenden och plockar tre välbehövliga poäng i kampen om direktplatsen Champions League. För det krävs det att man vinner hemmamatcher mot svagare motstånd. Vi spelar därför Roma som segrare och hittar bra odds hos ComeOn som ger 1,59.

Vårt speltips: Roma besegrar Bologona till oddset 1,59 hos ComeOn

Team Oddsgurun