Apex Legends säsong 4 – Assimilation

I början av månaden släpptes den nya säsongen till Apex Legends. Detta är spelets fjärde säsong och den har fått titeln Assimilation. En ny karaktär, ett nytt vapen och ändringar till kartan World’s Edge är några av de nyheter som kommit.

Apex Legends är relativt nytt battle royale spel som har vuxit snabbt. Spelet släpptes för nästan exakt 1 år sedan. Spelet hade en vecka efter release 25 miljoner spelare. Denna siffra hade ökat till 50 miljoner när den första månaden passerat. I slutet av 2019 gick spelets utvecklare, Electronic Arts, ut med informationen att Apex Legends hade ungefär 70 miljoner spelare över världen.

Apex Legends är inte särskilt stort inom eSportsbetting just nu. Men med tanke på hur nytt spelet är, samt hur många som spelar det efter enbart ett år, så tror vi att vi kommer få se mycket av det i framtiden. Självklart håller vi ögonen öppna och väntar med spänning på spelets framtid.

Hämta en bonus för eSportsbetting hos Betsafe redan idag!

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Nytt i Apex Legends – Assimilation

Självklart är det spelare är mest sugna på alltid en ny karaktär. I säsong 4 introduceras vi för Revenant. Revenant är en ”simulacrum”, en före detta människa som mot sin vilja gjorts till en mekanisk lönnmördare. Med en silence, ett totem som skyddar lagkamraterna från att dö och förmågan att croucha snabbare och klättra högre än andra legends är Reventant ett mycket spännande tillskott i karaktärspoolen.

Ändringar har gjorts på båda av spelets kartor. Men den mest spännande förändringen är på World’s Edge. En ”planet harvester” har börjat borra sig igenom kartan, vilket har delat Capitol City itu. Spelare måste nu hålla utkik efter de lava fyllda hålen som både gör skada och slungar upp dig i luften, där du är ett enkelt byte för motståndarna.

En bolt action sniper rifle med namnet Sentinel. Sentinel geväret är en standard sniper i stil med Kraber. Unikt för denna nya sniper är dock förmågan att kunna använda sköldens batteri för att ladda upp geväret för ännu mer skada.

Ett nytt battle pass släpptes också. Både i samband med den nya säsongen och för att fira spelets ett års jubileum. Självklart hittar du i passet allt från Apex Packs och ny musik till legendary skins.

Vad skiljer Apex Legends från andra battle royale?

Så vad är det egentligen som skiljer Apex Legends från Fortnite, PUBG och andra spel inom genren battle royale? Självklart följer spelet det klassiska konceptet med en större mängd spelare, 20 lag om 3 personer, på en enorm karta. Målet är att bli det sista överlevande laget. Däremot är det karaktärerna, spelets ”legends” som står i fokus här. Istället för ett fokus på vapen har EA istället lagt mer krut på spelets nu 12 karaktärer som alla har olika förmågor, fördelar och nackdelar.

Apex Legends är som sagt inte enormt inom eSport än. Men det har kommit från ingenstans och vuxit sig enormt på nolltid. Vi tror att det här är ett av spelen det är värt att ha koll på inom eSport i framtiden.

Team OddsGurun