Coronaviruset stoppar engelsk fotboll

Knappt hade vi hunnit lägga upp reken om Premier League matchen mellan Tottenham och Manchester United innan nyheten slog till. Alla fotbollsmatcher på elitnivå i England, inklusive Premier League ställs in fram tills den fjärde April. Nyheten kom tillsammans med beskedet att FA cupen för både män och kvinnor ställs in. Som de flesta vet vid detta laget fick vi även igår nyheten om att fotbolls EM 2020 skjuts upp till nästa år.

Hämta din välkomstbonus hos Nordicbet på 1000 kronor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Många sporter påverkas

Runt om i världen påverkas massor av sporter och tävlingar negativt av coronaviruset. NHL har blivit uppskjutet. Serie A är inställt tills vidare. Kvartsfinalerna i svenska cupen kommer att spelas, men utan publik. Likaså cricket matcher kommer att spelas utan publik. Englands kommande test cricket match i Sri Lanka har även den blivit uppskjuten. De högsta tennisligorna har blivit uppskjutna 6 veckor.

Även en hel del atleter har sjuknat in i viruset. Leeds Rhinos rugbylag ställer in Lördagens match i Frankrike då en spelare sitter självisolerad. Chelsea spelaren Callum Hudson-Odoi och Arsenals manager Mikel Arteta har även testat positivt för corona.

Även om Japan har gått ut med informationen att OS kommer att inträffa som planerat, så har enligt källor de stora bankerna börjar kalkylera vad de ska göra om OS skjuts upp eller ställs in.

Coronaviruset stoppar engelsk fotboll

Kändisar och politiker insjuknar

Kändisar och politiker runt om i världen har även de påverkats av viruset. Exempelvis Tom Hanks och hans fru Rita Wilson har båda testat positivt. Den kanadensiska premiärministerns fru och en australiensisk minister har även testat positivt för COVID-19.

Skolor runt om i Europa och övriga världen stängs tillfälligt ned. Större tillställningar och events skjuts upp eller avbokas. Många länder har även börjat stoppa resor till- och från riskzoner. Det är bara tiden som kan avgöra hur coronaviruset kommer att påverka sportvärlden framöver. Just nu ser det ut som att vi kan vänta oss många inställda evenemang inom den snara framtiden.

Team OddsGurun