Blir det allsvenskan i juni?

Coronakrisen fortsätter att skörda sina offer och majoriteten av idrottens värld står still. Vanligtvis vid den här tiden på året väntar snart premiär i Allsvenskan men på grund av viruset är premiären uppskjuten. Eftersom de allsvenska klubbarna inte vill spela – och kanske inte överlever – utan publik är det en prekär situation för alla inblandade. Dock verkar det som att klubbarna har bestämt sig att starta årets Allsvenskan i fotboll i början av juni, om läget tillåter ska tilläggas.

Spela på Allsvenskan hos Snabbare

 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Statsepilog Tegnell är tveksam

I en intervju med fotbollskanalen säger statsepidemiologen att det är tveksamt att det redan i juni går att spela allsvensk fotboll.
– Det är jättesvårt med prognoser. Vi hoppas ju att när vi kommer framåt sommaren att det blir varmare så att smittan ska lugna ner sig ordentligt. Andra liknande smittor gör det, det borde den här också göra. Om vi kan vara där i slutet av juni? Tveksamt skulle jag säga nu, säger han till Fotbollskanalen.

Mats Enquist vill inte spekulera

Mats Enquist är generalsekreterare för Svensk Elitfotboll (SEF). Han tycker det är för mycket spekulationer just nu men stöttar beslutet:
– Vi skriver ju i pressmeddelandet att läget kan komma att förändras, att om det inte fungerar att dra igång i juni så får vi lov att ta nya beslut. Jag tänker inte börja spekulera i smittspridning, för det är inte mitt område och inte många andras heller. Vi får ta en sak i taget.
På frågan från Aftonbladet om det fortfarande är helt uteslutet att spela inför tommare läktare säger generalsekreteraren följande:
– Återigen, Coronaviruset dikterar villkoren. Vi kan inte utesluta någonting.

Framtiden får utvisa om det blir allsvenskt spel i början på juni men det är i alla fall målet som läget är nu. MFF är favorit att vinna allsvenskan vilket går att spela på till bra odds.

Team Oddsgurun