Release: Hearthstone – Ashes of Outland

Det är ingen nyhet att Blizzard siktar på att släppa nytt content till sina spel regelbundet. Hearthstone kanske är det spel där detta syns absolut tydligast. Senast i December fick vi lära oss att implementera Galakrond i våra lekar med Descent of Dragons. Denna expansion ansågs av många varit riktigt innovativ och kul. Även vi tycker att spelets förra expansion gav det en frisk fläkt det länge behövt. Inte minst med det älskade Battlegrounds tillägget.

Imorgon är det alltså dags igen! Ashes of Outland blir spelets 14:e expansion, och även denna gång ser det ut som att vi har mycket spännande att vänta oss! Vi skulle ärligt talat kunna sträcka oss till att påstå att detta kan vara den mest spännande expansionen på flera år. Vi kan lugnt räkna med att spelets professionella Esport-scen kommer att förändras totalt.

Klicka här för att ta emot en välkomstbonus för Esport betting hos NordicBet!

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Ny klass – Demon Hunter

Esport betting hearthstone

Illidan Stormrage. Låter namnet bekant? Det borde det göra. Denna ärkeskurk har varit en viktig del av Warcraft universumet sedan han introducerades i Warcraft III: Reign of Chaos. Eller vem kan glömma raiderna i World of Warcraft, när guilden kämpade mot Illidan i slutet av Black Temple. Detta såklart under The Burning Crusade, den första expansionen som släpptes till WoW. Nu är det även dags för Hearthstone-spelare att få stifta bekantskap med denna ondingarnas onding nummer ett. Denna gång som spelbar karaktär!

Det första vi studsar på är att klassens hero power enbart kostar 1 mana. Hero powern, Demon Claws, ger Illidan +1 attack till slutet av rundan. Detta antyder om en väldigt aggressiv klass. Tänk hunter, fast med extra fokus på hero attacks, buffar och demoner. Eftersom att kortet Leeroy äntligen försvunnit ur metan och numer tillhör Hall of Fame så misstänker vi att Illidan kommer ta över Rexxars roll som huvudsaklige aggro-hero.

Klassen, självklart döpt Demon Hunter, blir tillgänglig för spel redan imorgon när expansionen släpps. För att låsa upp karaktären måste spelare gå igenom hjältens prolog. Denna har funnits tillgänglig i spelet sedan den 2:a April. Efter att ha klarat prologen låser spelare upp klassen Demon Hunter tillsammans med klassens baskort samt en färdigbyggd lek.

135 nya kort och metan gör en helvändning

I Ashes of Outland introduceras 135 nya kort uppdelade på de 9 befintliga klasserna och den nya klassen Demon Hunter. Tack vare den nya funktion Dormant (som vi ska titta närmare på snart), i kombination med att Leeroy försvunnit ur standard tror vi att denna meta kommer att bli mycket långsammare än tidigare. Vi räknar helt klart ett kärt återseende av Control Warrior och Priest. Men även Rogue ser mycket lovande ut.

Hearthstone betting Esports Oddsgurun

Dessutom har ett nytt belöningssystem för spelets ranking införts. Att kriga sig upp i rank kommer att vara mer lönsamt än tidigare, och den första gången en ny rank nås kommer spelare dessutom att få en extra bonus. När du öppnar packs kommer nu dessutom samtliga rariteter med ”duplicate protection”. Detta betyder att du inte längre behöver oroa dig över att få mer än 2 av ett kort. Inga fler tripletter, mindre disenchants för dust och fler spelmöjligheter för spelare!

Självklart kommer vi även att få se nyheter inom Battleground läget. Viktiga kort har roterat ur metan och några välanvända klassiker har för evigt blivit förpassade till Hall of Fame. Ashes of Outland kommer att innebära en pånyttfödelse för Hearthstone. Både för de som småspelar, följer Esportens varje tävling eller själv streamar och tävlar.

Ny funktion – Dormant

Denna expansion placerar oss som sagt i Warcraft världen Outlands och därmed temat demoner och Fel Orcs. Många av dessa nya demonkort kommer att ha funktionen Dormant, som alltså översatt betyder slumrande. Dessa demoner ”slumrar” på spelplanen i 2 spelrundor innan de vaknar till liv. När de vaknar aktiveras en särskild förmåga. Man skulle kunna säga att Dormant är lite som ett Battlecry med 2 rundors fördröjning, och att motspelaren kommer att vara medveten om det i förväg. Mycket intressant!

”Prime Legendaries” till alla klasser

Samtliga spelets 9 grundläggande klasser har fått 1 ny legendary med en särskild Deathrattle funktion. Dessa kort är skapade som stabila mid-game tempo plays som övergår till late-game. Ett exempel är Warrior klass legendary Kargath Bladefist. En 4/4 med Rush för 4 mana som stämmer väldigt bra in i Warriors långvariga Rush meta. När Kargath dör blandas hans ”prime” version in i spelarens kortlek. Detta är istället ett otroligt starkt late-game kort. Kargath Prime kostar 8 mana och är en 10/10 med Rush. När Kargath Prime attackerar och dödar en annan minion får spelaren 10 armor! Räkna med att se ”prime” legendaries i väldigt många lekar framöver.

Release: Hearthstone - Ashes of Outland

Gratis packs med quests

För att fira lanseringen av den nya expansionen kommer det att bjudas på en hel del gratis packs att öppna! Detta är såklart extra välkommet för de spelare som har en begränsad budget och/eller väljer att spela spelet gratis. Redan nu har Blizzard berättat att kedjequestet för Ashes of Outland kommer att sträcka sig över expansionens tre första dagar:

  • 7:e April – Spela 25 kort i Play Mode för att få 1 Outland och 1 Descent of Dragons pack.
  • 8:e April – Spela 3 matcher som Demon Hunter och få 1 Outland och 1 Saviours of Uldum pack.
  • 9:e April – Spela 20 spells i valfritt game mode och få 1 Outland och 1 Rise of Shadows pack.

För att locka nya spelare, samt få gamla att återvända kommer Blizzard dessutom att erbjuda en färdig lek till inaktiva spelare. Detta innebär ett gratis färdigbyggt deck som spelare själva får välja från en lista med alternativ. Dessa lekar är byggda med kort från den aktuella metan och kommer därför alltså att fungera bra att spela med i den nya expansionen. Dessa färdiga kortlekar erbjuds till nya spelare och spelare som inte loggat in på 4 månader.

Det ser ut som att Ashes of Outland kommer att bli en mycket spännande expansion for Hearthstone. Både nya och gamla spelare kommer att bli överösta med packs, nya kort och funktioner. Vi ser extra mycket fram emot att se vart metan kommer att landa och hur spelets Esportsklimat kommer att se ut framöver!

Team OddsGurun