Första landet att öppna fotbollen igen

Visst, vi har de senaste veckorna fortsatt kunna titta på vitrysk ligafotboll tack vare att landets president Aleksandr Lukasjenko avfärdat coronaviruset som en psykos. Dock tar det inte bort glädjen när nu Färöarna som första nation startar sin serie den 9 maj – två månader senare än vad som var planerat. Det gör att vi några simtag från Norge kan titta på fotboll igen. Blir det Klaksvíkar Ítróttarfelag som försvarar titeln eller kommer mesta mästarna HB Torshavn att ta tillbaka ligatiteln?

Betta på Premier League Faroe Islands hos Snabbare

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Blir en rejäl fest i landet

Färöarna är ett av de länder som klarat viruset bäst och som Runaviks svenska tränare Glenn Ståhl sa till Sportbladet hade ”man aldrig fått grönt ljus om det funnits minsta tvivel. Vanligtvis brukar den färöiska ligan ha säsongspremiär den 8 mars men dagen innan premiären beslutade det att skjuta fram ligan på grund av viruset. Nu har man dock beslutat att äntligen dra igång årets säsong och premiären väntar den 9 maj. Därmed blir landet det första i Europa att starta fotboll igen. För fotbollsfans i Europa kommer nyheterna givetvis som en stor glädje och med tanke på den uppmärksamhet vitrysk fotboll fått är något liknande att förvänta på Färöarna.

Vem blir det som vinner ligan?

De tio klubbarna som spelar i högstaligan ställs mot varandra tre gånger under säsongen. Lottning avgör vilka lag som får en extra hemmamatch, tidigare beslutades detta av prestationerna under fjolårets säsong men nu är det alltså lottning som gäller. Två stycken lag åker varje år ur Premier League medan vinnaren får kvala till Champions League. Senast var det alltså Klaksvíkar Ítróttarfelag som vann och det var 18:e ligatiteln i klubbens historia. Endast HB Torshavn är bättre med sina 23 ligaguld. Årets säsong avgör vem den nya mästaren blir men oavsett vilket blir det en rejäl fest när fotbollen äntligen drar igång igen. Vill du betta på Faroe Island Premier League kan du göra det hos Snabbare, ett omtyckt spelbolag.

Team Oddsgurun