Grönt ljus för Allsvenskan

Under morgonen kom det glädjande beskedet att Allsvenskan äntligen drar igång igen. Detta efter godkännande av Folkhälsomyndigheten. Även om spel kommer att ske inför tomma läktare är det välbehövliga pengar in för klubbarna genom tv-avtalet. För fotbollsfans i hela landet är detta strålande nyheter då serien egentligen skulle startat i början på april. SEF gick under fredagen ut och sa att 14:e juni är preliminärt startdatum.

Betta på Allsvenskan hos Snabbare

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Vem vinner Allsvenskan 2020?

Malmö FF är de stora förhandsfavoriterna och deras breda trupp kommer garantera gynna laget under nuvarande förutsättningar. 30 omgångar ska spelas på 2,5 månader mindre än andra säsonger. Dessutom kommer det vara tillåtet med fem byten per match. Med tätt spelschema och möjlighet att ändra matchbild fler gånger än tidigare med fler byten ser det ut att bli klubbarna med bredast trupper som går för titeln. Förutom MFF ska Djurgården och Hammarby ut i Europa och har rustat för detta också truppmässigt.

Matcherna spelas utan publik

Som väntat kommer det inte finnas någon publik på matcherna när serien drar igång i mitten av juni. När det eventuellt skulle kunna finnas publik på läktarna igen är högst oklart med tanke på rådande omständigheter. Vissa fans har varit skeptiska till att starta serien utan publik men även om det inte ger samma upplevelse behöver de redan ekonomiskt pressade klubbarna intäkter från det nya tv-avtalet. Många fans är också glada att kunna titta på nationell fotboll igen!

Streama Allsvenskan hos Dplay

För första gången någonsin är det Dplay som har rättigheterna att visa allsvenskan. För dig som vill titta på matcherna krävs det därför ett abonnemang hos tjänsten. Då kan du streama alla matcher i Allsvenskan från din dator, mobil eller surfplatta. Exakt hur spelschemat kommer att bli och hur det blir med svenska cupen återstår att se. Huvudsaken är att vi i alla fall snart har svensk fotboll igen vilket minst sagt är glädjande.

Team Oddsgurun