Spelschemat släppt för Allsvenskan

Om nio dagar är det äntligen dags för Allsvensk premiär, om än utan publik. Spelschemat för de tre första omgångarna är släppt och det finns flera spännande matcher som bland annat ett Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK redan i tredje omgången. I premiären finns det också en del godbitar som Västkustderbyt mellan Blåvitt och Elfsborg samt säsongens första match där regerande mästaren Djurgården åker till Uppsala för ett möte mot Henrik Rydströms svårspelade IK Sirius. Betta på alla säsongens matcher hos LeoVegas.

Hämta din välkomstbonus hos LeoVegas på 1000 kronor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Vem är favorit till guldet?

Malmö FF är favorit till att vinna och med tanke på den truppen de har, samt att Ola Toivonen ser ut att hamna hos ”Di Blåe”, bör de gynnas av de täta spelschemat. MFF kan ställa upp två slagkraftiga elvor som håller hög allsvensk klass. Hammarbys offensiv kan också ta de hela vägen till guld. Förra säsongen gjorde de överlägset flest mål och med nyförvärvet Paulinho kan det bli riktigt bra. Dock måste laget prestera betydligt bättre på gräs om det ska bli guld.

Regerande mästaren DIF har också en stark trupp och om de får in Marcus Danielsson på lån blir det återigen ett riktigt slagkraftigt lag. Frågan är dock hur man hanterar att kombinera Allsvenska och Europaspel. Så här ser oddsen ut på vinnare från LeoVegas:

Malmö FF – 2,25
Hammarby – 4,75
Djurgården – 6,00
AIK – 12,00
IFK Göteborg – 17,00
BK Häcken – 19,00
IFK Norrköping – 23,00

Spelschemat omgång 1

IK Sirius vs Djurgården
IFK Göteborg vs IF Elfsborg
IFK Norrköping vs Kalmar FF
Hammarby IF vs Östersund FK
Örebro SK vs AIK
Falkenbergs FF vs BK Häcken
Helsingborgs IF vs Varbergs BoIS
Malmö FF vs Mjällby AIF

Vem åker ur?

Det ser ut att bli tufft för nykomlingarna i serien. Varberg och Mjällby är favoriter att åka ur. Därefter kommer Falkenberg. För fotbollens skull tycker undertecknad att det vore bra om Östersund och IK Sirius åkte ur, två bottenlag som spelar på konstgräs. Samtidigt har vi sett nykomlingarna skrälla förr och det kan bli spännande i bottenstriden. Så här ser oddsen ut på lagen som är favorit att åka ur:

Varbergs BoIS – 1,45
Mjällby – 1,80
Falkenberg – 2,50
Östersunds FK – 3,20
IK Sirius – 5,00
Kalmar FF – 6,00
Helsingborg – 8,00
Örebro SK – 15,00

Team Oddsgurun