Inför Premier League 20/21

Liverpool är regerande mästare och siktar att försvara titeln men det är Manchester City som är favoriter till titeln enligt spelbolagen. De flesta tror dock att dessa två lag är de som kommer ligga överst i tabellen när vi summerar säsongen i vår. På grund av rådande omständigheter kommer matcherna inledningsvis spelas inför tomma läktare, och det återstår att se om det blir någon publik över huvud taget säsongen 20/21.

Det är skralt med svenskar inför säsongsupptakten men Victor Lindelöf fortsätter att kämpa på i United. Ett United som värvat Van den Beek men nog hade fansen i de röda delarna hoppats på fler förstärkningar för att minska duon till topprivalerna. Några som däremot värvat på ordentligt är Chelsea som förstärkt för över 2 miljarder kronor. Laget blev fyra i fjol men siktar på att ta sig högre upp i tabellen med den spets som värvats in. Det finns mycket att se fram emot inför årets säsong och som vanligt är det mest fokus på BIG 6 och vilka fyra lag som ska nå platserna som ger spel i Champions League.

Alla odds i denna artikel är hämtade från LeoVegas. Hämta ditt välkomsterbjudande hos spelbolaget idag!

Big 6 – Hur går det för storlagen?

Som vanligt är det de sex stora lagen det är fokus på i Premier League. Det handlar om Liverpool, Manchester City, Arsenal, Manchester United, Chelsea och Tottenham.

Liverpool

Klara värvningar: Kostas Tsimikas (Olympiakos)
Lämnat klubben: Dejan Lovren, Adam Lallana
Odds segrare: 3,25
Odds 4 bästa: 1,08

Liverpool vann en efterlängtad ligatitel 19/20, den första på 30 år närmare bestämt. Nu ser laget ut att ha möjlighet att kunna försvara sin titel men det kan ändå bli tufft då Manchester City utmanar. Klopp har fått förstärkt med den grekiska 24-årigen Kostas Tsimikas men eftersom man endast tappat Dejan Lovren och Adam Lallana har den tyske tränaren ett lag redo att slåss på alla fronter. Allting talar för att Liverpool fortsätter sin framgångssaga även under säsongen 20/21

Manchester City

Klara värvningar: Ferran Torres (Valencia), Nathan Ake (Bournemouth)
Lämnat klubben: Leroy Sane, David Silva, Claudio Bravo
Odds segrare: 1,82 
Odds 4 bästa: 1,05

Manchester City blev tvåa i ligan senast och verkade istället satsa allt på Champions League. Antiklimaxen blev därför stor när det blev förlust mot Lyon i kvartsfinalen. Med två intressanta nyförvärv och ett lag redan fyllt med stjärnglans är man favoriter till årets titel. Det återstår att se om klubben prioriterar ligaspelet eller cuperna under säsongen. 

Manchester United

Klara värvningar: Donny van de Beek
Lämnat klubben: Angel Gomes, Alexis Sanchez
Odds segrare: 15,00
Odds 4 bästa: 1,42

Uniteds fjolårssäsong hade två olika ansikten. Ett före Bruno Fernandes och ett efter. För när portugisen värvades in i januarifönstret låg United långt ifrån toppen och hade bara kunnat drömma om CL. Efter Fernandes ankomst förlorade inte laget en match på resten av säsongen och tog sig hela vägen upp till tredjeplats. 

Nu har Donny van de Beek värvats in men det saknas bredden i backlinjen och anfallet. United behöver en till två bra värvningar till för att kunna ta upp kampen med City och Liverpool. 

Chelsea

Klara värvningar in: Timo Werner (Leipzig), Hakim Ziyech (Ajax), Thiago Silva (PSG), Ben Chilwell (Leicester), Malang Sarr (Nice), Kai Havert (Bayer Leverkusen)
Lämnat klubben: Willian, Nathan, Pedro, Josh Grant
Odds segrare: 10,00
Odds 4 bästa: 1,35

Det var inte många som trodde på Chelsea inför förra säsongen. En oprövad ny tränare i Frank Lampard samt värvningsförbud gjorde inte förutsättningarna optimala för Londonklubben. Därför var det imponerande av Lampard att leda laget till en fjärdeplats och spel i Champions League.

Inför säsongen har man slagit på den stora trumman och värvat för över 2 miljarder kronor. Med talangerna från i fjor samt massvis med ny spets, bredd, talang och rutin genom nyförvärv, blir det ruskigt intressant att följa Chelsea under säsongen.  

Tottenham

Klara värvningar: Matt Doherty (Wolves), Joe Hart (Burnley), Pierre-Emile Højberg (Southampton)
Lämnat klubben: Luke Amos, Jan Vertonghen, Victor Wanyama
Odds segrare: 41,00
Odds 4 bästa: 4,00

Mourinhos Tottenham slutade sexa förra säsongen efter en stark avslutning. Värvningarna håller inte direkt världsklass en ger bredd till truppen och just bredden var det stora problemet under förra säsongen när ett skadedrabbat Tottenham hamnade allt längre från toppen. Hade det inte varit för den starka avslutningen hade Spurs missat platsen som ger Europa League. 

Mourinho borde ha truppen för att kunna balansera Premier League med spel i Europa League men det blir tufft att nå topp fyra för Tottenham under säsongen 20/21.

Arsenal

Klara värvningar: Gabriel Megalhaes (Lille), Willian (Chelsea), Pablo Mari (Flamengo), Cedric Soares (Southampton), Dani Ceballos (Real Madrid (lån))
Lämnat klubben: Sam Greenwood
Odds segrare: 34,00 
Odds 4 bästa: 3,50

Sedan Mikael Arteta kom in har det sakta men säkert gått bättre för Arsenal. Förra säsongen avslutades med seger i FA-cupen och i Community Shield mot Liverpool lyckades ”The Gunners” vinna på straffar. Två titlar på en månad är inte någon vardagsmat för Arsenal-supportrarna. Laget är tippade femma enligt oddsen men Arteta har definitivt planer på topp 4 och Champions League. Det får ses som det tydliga målet för Arsenals säsong.

Säsongens nykomlingar

Det är tre lag som gått upp till Premier League. Alla lagen har spelat i högstaligan tidigare och vi hälsar Leeds, West Bromwich och Fulham hjärtligt välkomna tillbaka till finrummet. Av nykomlingarna är det Leeds som satsat hårdast, i alla fall om vi kollar sommarens transferfönster. De är också favoriter att hålla sig kvar i högstaligan och att nå högst i tabellen av de tre nykomlingarna. För West Bromwich och Fulham verkar oddssättarna tro att det blir tufft för de båda lagen att hålla sig kvar. Så här ser oddsen ut på Bästa slutplacering för nykomlingarna:

Leeds – 1,48
West Bromwich – 4,50
Fulham – 5,00 

Vem vinner skytteligan?

Förra året var det Jamie Vardy som vann skytteligan på 23 mål, ett mål före Southamptons Danny Ings. På tredje plats kom Pierre-Emerick Aubameyang som inför årets säsong är favorit att vinna skytteligan. Ingen av Sergio Agüero, Harry Kane eller Mohamed Salah nådde upp till 20 mål förra säsongen men i år finns det definitivt möjligheten. Det blir också intressant att se hur många bollar Timo Werner kan göra under sin debutsäsong i Chelsea och Raheem Sterling och Sadio Man är alltid målfarliga för respektive lag. Så här ser oddsen ut på skytteligavinnaren.

Pierre-Emerick Aubameyang – 6,50
Harry Kane – 6,50
Sergio Agüero – 7,00
Mohamed Salah – 7,00
Timo Werner – 10,00
Raheem Sterling – 12,00
Jamie Vardy – 15,00
Sadio Mané – 15,00
Bruno Fernandes – 17,00
Gabriel Jesus – 17,00
Danny Ings – 21,00