Champions League Gruppspel 2022/23

Världens finaste klubblagsturnering har lottats och det är dags för Champions League 2022/23 att dra igång. Det finns många skickliga lag i turneringen och det ska helt klart bli intressant att se vem som kommer att ta sig vidare till slutspelet. Ettan och tvåan från varje grupp kommer att få spela i Champions Leagues åttondelsfinal medan trean kvalificerar sig till sextondelsfinalen i Europa League. Vem tror du kommer att sig vidare från respektive grupp? Sverige har inget lag representerat då Malmö förlorade mot Zalgiris i kvalet utan det är FC Köpenhamn som representerar Nordens fana.

Betta på Champions League hos dessa spelbolag

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela
1
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
100 % upp till 500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4 bethard logo
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5 fastbet betting
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Grupp A

Ajax, Liverpool, Napoli, Glasgow Rangers

Jürgen Klopps Liverpool gråter nog inga tårar när de fick lottningen. Även om Napoli är en svår bortamatch är det inte mycket som tyder på att de skulle misslyckas att ta sig vidare. Liverpool gick till final förra säsongen men har inlett säsongen svagt. Dock borde de kunna ha förutsättningar att ta sig vidare utan några som helst problem. Ajax är dock ett lag att se upp med. De har gjort det bra i turneringen förut och hoppas kunna ta sig vidare igen. Frågan är om de är bättre än Napoli. Glasgow Rangers lyckades ta sig till turneringen men kommer att sluta sist i gruppen.   

Grupp B

Porto, Atlético Madrid, Bayer Leverkusen, Club Brügge

Det är helt klart inte den roligaste gruppen vi har sett i Champions Leagues historia. Porto och Atlético Madrid är favoriter att ta sig vidare men inget av lagen är direkt kända för att spela någon fantastisk fotboll. Bayer Leverkusen är också ett starkt lag men kommer att få det tufft att ta sig vidare. För belgiska klubben Club Brügge ser det ut att bli en kamp om tredjeplatsen, om ens det. Mycket tyder nämligen på att de slutar fyra i gruppen.

Grupp C 

Bayern München, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen

FC Bayern München hamnade i Dödens Grupp och hoppas kunna ta sig vidare men det blir tuffa matcher. FC Barcelona har shoppat på kredit och satsat allt på att sig vidare. Frågan är om de har vad som krävs för att lyckas. De jublar nog inte direkt över lottningen som innehåller såväl Bayern München som Inter. Den italienska ligatvåan brukar inte räcka till i Champions League men har samtidigt värvat friskt och ser starka ut. Tjeckiska Viktoria Plzen får njuta av att världsspelare kommer till Tjeckien för i ärlighetens namn förväntas inte något av detta lag i denna grupp.

Grupp D

Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting, Olympique Marseille

Kanske inte den mest spektakulära gruppen på förhand men samtidigt finns det helt klart skickliga spelare. Tottenham ser mer intressanta ut än på länge och bör kunna ta sig vidare till åttondelsfinal om de spelar på topp. Har de vad som krävs för att gå riktigt långt i årets turnering? Frankfurt fick platsen genom att vinna Europa League medan Sporting och Marseille får det tufft att nå slutspel. Men det är på förhand ändå en av de mer ovissa grupperna i turneringen.

Champions League gruppspel

Grupp E

Milan, Chelsea, Red Bull Salzburg, Dinamo Zagreb

AC Milan är regerande mästare i Serie A och hoppas kunna gå långt i turneringen men det blir ingen enkel uppgift då det är Chelsea som också finns i gruppen. Chelsea ser kanske inte lika starka ut som förra säsongen men har ändå en bra trupp som vann turneringen för två säsonger sedan. För Red Bull Salzburg brukar det inte räcka särskilt långt i den här typen av turnering och Dinamo Zagreb är snarare här för att se och lära. Men större under har skett men vi tror helt klart AC Milan och Chelsea tar sig vidare.

Grupp G

Manchester City, Sevilla, Dortmund, FC Köpenhamn

Manchester City må vinna Premier League regelbundet men klubben har fortfarande aldrig vunnit Champions League. De tog sig dock till final säsongen 2020/21 och nådde semifinal förra säsongen. Frågan är om de kan få in den riktiga fullträffen eller om det fortsatt blir nästan för Pep Guardiola. Hans City bör i alla fall kunna ta sig vidare som gruppetta. Visst är Sevilla och Borussia Dortmund skickliga lag men samtidigt bör det inte räcka till att hota Manchester City. För den danska klubben FC Köpenhamn blir det svårt att ens ta tredjeplatsen som ger spel i Europa League. Men samtidigt har de ett bra lag och kan överraska.

Grupp H

Paris Saint-Germain, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

I denna grupp ser det ut att bli PSG och Juventus som tar sig vidare till åttondelsfinal. PSG väntar likt Manchester City fortfarande på den första titeln i Champions League. Men även om det är ett stjärnfyllt lag med Messi, Neymar och Mbappe har de inte lyckats riktigt hela vägen. Nu återstår det att se hur det går den här gången. Laget brukar vara starka i gruppspelet. Juventus är svåra att veta vart vi har. De har visserligen värvat Pogba men de har samtidigt tappat sin dominanta status i Serie A. Vid de två senaste säsongerna har Inter respektive AC Milan vunnit “Scudetton”. Frågan är hur det den här gången?

Vem vinner Champions League?

Tittar vi på oddsen om vem som vinner Champions League är det Manchester City som är favoriter men det har de favorit de tre senaste säsongerna utan att vinna. Därefter är det PSG, Liverpool, Bayern Munchen, Real Madrid, Tottenham, Chelsea och Barcelona.

Att FC Barcelona först är tippade på plats sju visar hur långt de har fallit i fobollshierarkin. Samtidigt går det inte att komma ifrån att oddsen nog är lite fel ute. City har aldrig vunnit turneringen men är ändå favoriter. PSG har heller inte vunnit och är inget lag för den finaste av titlar. 

Bayern Munchen har vinnarkulturen men har de verkligen ett starkare lag än förra säsongen nu när de saknar Lewandowski? Real Madrid däremot går aldrig att räkna bort. De behöver inte vara favoriter men kan ändå vinna vilket de gjorde förra säsongen.