EM grupper 2021 – Alla grupper i fotbolls EM (2020)

Den 11e Juni är det dags för fotbolls EM 2021, alltså det uppskjutna UEFA Euro 2020, att dra igång. Världen väntar med spänning för att se vilken nation som ska koras den bästa i Europa. Det är mycket som är nytt och spännande i årets EM. Allt från spelschemat till vem som vinner EM diskuteras och spekuleras friskt överallt i vårt land. Men en av de saker det talas mest av allt om är kanske de olika grupperna. Vilken är detta EMs ”dödens grupp”? Vilken kommer bjuda på de mest spännande matcherna? Vad är Sveriges chanser att gå vidare direkt? Här ska vi titta lite närmre på EM grupper 2021.

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela
1
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
100 % upp till 500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4 bethard logo
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5 fastbet betting
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Grupp A består av Italien, Schweiz, Turkiet & Wales

Grupp A klassas av många som en av de mest osäkra grupperna på förhand. Sett till oddsen så tros Italien vara den stora favoriten för att gå vidare direkt, men det är lite oklarare när det kommer till de övriga. Samtliga lag har presterad bra fram till dagsläget, men Schweiz och Turkiet känns aningen vassare än Wales; och därför förväntas det vara Schweiz och Turkiet som slåss om andraplatsen. Wales bör dock inte underskattas, och även om en seger kanske är osannolik så kommer de definitivt ge allt för att åtminstone vara en av de 6 gruppernas 4 bästa tredjeplatsare, som går vidare.
Oddsen säger: Italien 1,57. Schweiz 5,00. Turkiet 7,00. Wales 7,00.

Grupp B består av Belgien, Danmark, Finland & Ryssland

I B gruppen kan vi nog räkna med att Belgien är starkast. Med sitt senaste brons i VM har de siktet på seger, och oddsen talar för en solklar överlägsenhet för belgarna i denna grupp. Våra grannländer Danmark och Finland kommer tillsammans med Ryssland att kriga om återstående placeringar. Danmark och Ryssland har fördelen av att spela på hemmaplan, och det känns väldigt tveksamt om Finland har vad som krävs för att kunna göra någonting av denna grupp.
Oddsen säger: Belgien 1,72. Danmark 3,75. Ryssland 5,00. Finland 17,00.

Grupp C består av Nederländerna, Nordmakedonien, Ukraina & Österrike

Grupp C påminner väldigt mycket om grupp B: Med en solklar favorit, två jämna lag och en ordentlig underdog. Här är det istället Nederländerna som förväntas dominera gruppen, och dessutom på hemmaplan. Nordmakedonien gör sitt första framträdande i EM-slutspelen någonsin, och förväntas inte leva upp till samma nivå som övriga lag. Österrike och Ukraina förväntas göra upp om andraplatsen, och det kan bli en jämn kamp. Båda lagen hamnade i förra fotbolls-EM sist i båda sina respektive grupper, och är klart revanche-sugna.
Oddsen säger: Nederländerna 1,40. Ukraina 5,50. Österrike 6,00. Nordmakedonien 26,00.

Grupp D består av England, Kroatien, Skottland & Tjeckien

I grupp D är det föga förvånande England som är favoriten att knipa förstaplatsen, och kanske också hela EM. Kroatien är det starkaste motståndet engelsmännen kommer få i gruppen, men matchen England vs Skottland ska inte underskattas. Då detta klassas som en av historiens äldsta rivaliteter, både inom och utanför fotboll, kommer det definitivt att bli en spännande match i högt tempo. För online betting kan du räkna med gott om odds på just denna rivalmatch. Tjeckien ser enligt oddsen starkare ut än Skottland, men frågan är om det räcker till när Skottland väl fightas med England.
Oddsen säger: England 1,40. Kroatien 4,00. Tjeckien 13,00. Skottland 17,00.

Grupp E består av Polen, Slovakien, Spanien & Sverige

Och så har det så klart blivit dags för Sveriges grupp E. Här har vi lottats emot ett hårt motstånd, men vi har ändå en god chans på andraplatsen. Spanien klassas så klart av de flesta som de givna vinnarna. Men enligt spelbolagens odds är det otroligt jämnt mellan Sverige och Polen, mycket tack vare Lewandowski. Men Sverige har Zlatan på planen, och det är ofta nog för att skrämma upp motståndet ordentligt. Även Isak och Kulusevski har haft lysande senaste säsonger och har stora förväntningar på sig. Vi tror att förstaplatsen är säkrad för Spanien, men att Sverige har strålande chanser på andraplatsen, och allt annat än en tredjeplats vore skamligt.
Oddsen säger: Spanien 1,32. Sverige 7,00. Polen 7,00. Slovakien 13,00.

Grupp F består av Frankrike, Portugal, Tyskland & Ungern

Det finns ingen tvekan om att det är F som är detta EMs ”dödens grupp”. Och det var nog länge sen vi såg en dödsgrupp på den här nivån. Här möts världsmästarna Frankrike, europamästarna Portugal och den ständigt makalösa fotbollsnationen Tyskland. Ungern har definitivt dragit den sämsta lotten i hela EM, och om de lyckas vinna en enda match ska de vara mycket nöjda med sin prestation. Den som vill betta på EMs mest spännande matcher bör definitivt hålla koll på denna grupp. Den som inte följer fotboll särskilt mycket, men ändå har tid och lust med en extra grupp utöver svenska E rekommenderas definitivt att hålla koll på dessa matcher.
Oddsen säger: Frankrike 2,15. Tyskland 2,25. Portugal 6,50. Ungern 34,00.

EM grupper 2021 - Alla grupper i fotbolls EM (2020)

Detta är grupperna inför EM 2021. Vi på OddsGurun rekommenderar att du håller störst koll på svenska E gruppen samt dödsgruppen F. Vi har lånat in oddsen för gruppvinnare från det svenska spelbolaget Betsson. Är du sugen på EM betting så kan du dessutom just nu ta emot en suverän välkomstbonus hos Betsson. Där hittar du också bra odds inför VM i Qatar.
Klicka här för att besöka Betsson och ta emot din bonus för betting på EM!
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller