Fantasy betting – Betta på fantasy football och andra sporter

Kan du inte få nog att spekulera i sport och att spela på odds? Då är fantasy betting något du måste spana in. Att spela på fantasisporter har funnits länge, och tack vare bettingsidor på nätet har det bara blivit mer och mer populärt. Förr var det först och främst en hobby i USA, där det fortfarande är enormt, men konceptet har tagit ordentlig fart i resten av världen. Kanske kommer du ihåg den gamla Drömelvan från Aftonbladet? Fantasy betting fungerar ungefär på samma sätt, men här spelar du så klart om riktiga pengar och med ett mycket större utbud av sporter, ligor och spelare. Låt oss titta närmare på det spännande konceptet fantasy betting hos svenska bettingsidor. Häng med!

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Vad är fantasy betting?

Namnet säger egentligen precis vad hela upplägget handlar om: Fantasi betting. Du bettar helt enkelt på fiktionell sport. Det kan fungera på lite olika sätt, och baseras på olika statistik hos olika bettingsidor, men i grunden följer det mesta samma basregler. Fantasilagen tävlar mot varandra i fantasiligor, och poängen delas ut till lagen baserat på vilka spelare som är med, och hur dessa spelare har presterat i de riktiga matcherna de har spelat. Många spelare som söker mer spänning, men inte uppskattar turbaserade casinospel, föredrar istället att engagera sig i fantasy sport. Du kan helt enkelt använda dina kunskaper till din fördel för att öka din vinstchans något ordentligt.

Hur fungerar betting på fantasy sports?

En stor fördel med fantasy betting är att du inte behöver vara en fena på odds och betting för att kunna spela med framgång. Viktigare är istället att du kan dina tränare och spelare. Resultatet i en fantasy betting match baseras på individuella spelarprestationer, så om du kan förutspå hur någon kommer spela, eller sitter på info om någons dagsform så kan du använda detta till din fördel. Välj att antingen gå med i en existerande fantasiliga eller att skapa din alldeles egen. Du kan själv välja om det ska handla om en kväll, vecka eller hel säsong av fantasispel. För att göra det extra roligt kan du skapa en liga tillsammans med kollegor eller vänner, där ni själva bestämmer vilka regler som ska gälla. Därefter gäller det bara att börja spela, och att hoppas att du förutspått spelarprestationerna korrekt för att ditt lag ska samla mest poäng i ligan.

Populära fantasi sporter för betting

Att skapa ligor och betta på fantasi sporter är ingenting nytt; sportgalna spelare har gjort detta länge. Utbudet har därför blivit väldigt stort med tiden. Särskilt i USA är fantasy football (alltså amerikansk fotboll) väldigt populärt, och även om du hittar det på svenska bettingsidor så är det inte alls lika populärt här. Så vilka fantasisporter tycker vi svenskar om att betta på då? Listan är lång, och inkluderar bland annat populära sporter som fotboll, hockey, golf och basket. Men vissa tycker också om att spekulera i racing, och därför kan du även hitta motorsport som NASCAR och F1. Faktum är att det till och med finns en marknad för fantasy betting på Esport!

Utöver just sporter så finns det även fantasivarianter av riktiga tävlingar och ligor. Detta har blivit särskilt populärt sedan 2020 när många ordinarie ligor ställdes in eller sköts upp p.ga pandemin. Detta omfattar både större och mindre ligor, men en av de absoluta favoriterna är så klart Premier League. Fantasy betting på Premier League är väldigt populära parallellt med ordinarie säsong, eftersom att det låter oss spekulera i resultatet men kanske få en annan utkomst än i den riktiga ligan.

Fantasy betting - Betta på fantasy football och andra sporter

Utbudet av fantasy betting i Sverige

Just i Sverige har intresset för betting på fantasy sports inte riktigt tagit fart lika ordentligt som på många andra platser i världen. Därför kan utbudet hos svenska bettingsidor vara en aning begränsat. Du hittar någon form av fantasy betting hos de flesta sidorna, men de största utbuden finner du hos spelbolag som Bethard och åländska Paf. Vill du ha det bästa utbudet du kan så rekommenderas de största internationella bettingsidorna som ofta erbjuder spel över hela världen, som till exempel svenska Betsson. Dessa sidor har ofta portaler i länder där fantasy sports är mer populärt, och eftersom att de redan har gjort jobbet med att erbjuda spelen i andra länder så finner du dem också i Sverige.