Spela på Innebandy – Grymma spel på svensk bandy

Sverige har alltid varit förtjust i sporter som hockey, isbandy och innebandy. Just innebandy är en sport som har ett större intresse än vad många vet om, och faktum är att innebandy är en av de största sporterna i landet. I Sverige finns det över 115,000 registrerade innebandyspelare, vilket är en hel del om man tänker på att världens största sport, fotboll, har 600,000 aktiva spelare inom svenska fotbollsklubbar. Detta gör innebandy till Sveriges tredje största lagidrott, faktiskt till och med större än hockey. Men vi har inte bara många hobbyspelare; faktum är att Sverige är en världsnation på innebandyscenen, och vår Superligan klassas som en av världens bästa nationella ligor. Precis som med andra sporter så är många väldigt passionerade över innebandy, och denna populära sport innebär många spännande möjligheter för odds och betting. Här kan du läsa mer om hur du kommer igång med spel på innebandy.

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela
1
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
100 % upp till 500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4 bethard logo
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5 fastbet betting
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Populära odds och marknader på innebandy

Som med andra populära sporter i Sverige så går det också att spela på 1×2 på innebandy. Detta är dock inte att rekommendera, då det ganska sällan blir oavgjort resultat. Att föredra är istället att spela rakt upp och ned på vinnaren av matchen, samt halvtidsresultat. Beroende på hur stor och viktig matchen är så kan det finnas en stor mängd specialare och prop bets. Ibland kan du till exempel spela på vilket lag eller vilken spelare som kommer få in det första målet. Över/under en viss poäng är en annan favorit, och långtidsspel inför stora tävlingar och turneringar är en klassiker. När ett lag är i underläge i en innebandymatch är det inte ovanligt att man plockar ut målvakten på planen framåt slutet av matchen, och då rasslar det ofta till några extra mål. Det gör att handikappsspel också funkar väldigt bra.

En stor fördel med att betta på innebandy/floorball är att sporten inte är jättestor inom bettingkretsar. Därför har spelbolagen ofta lite sämre täckning och koll på lagen och matcherna. För dig som är ordentligt insatt finns det därför ofta fördelaktiga odds du kan spela på. Däremot kan det vara ett lite begränsat utbud hos stora, internationella och utländska spelbolag. Sikta därför på svenska spelbolag med svensk licens för spel på innebandy. Passa också på att ta emot en betting bonus för att få den bästa möjliga starten!

Superligan – Sveriges nationella innebandy cup

Den viktigaste innebandytävlingen i Sverige är Superligan. Här tävlar landets 14 bästa klubbar, i vad som kallas en av världens bästa nationella innebandyligor. Precis som i många andra sporter i Sverige så kallades toppligan förut Elitserien. Under en säsong spelar varje lag 26 matcher, varav hälften hemma och hälften borta. Säsongens play-offs drar igång under våren med de 8 bästa lagen från föregående säsong. Därefter är det dags för kvartsfinal i bäst-av-7 format, semifinal i bäst-av-5, och slutligen finalen där bara 1 match spelas.

Innebandy betting - Grymma odds på svensk bandy

Sverige i VM och Europacupen

Precis som inom isbandy (mer känt som bandy) så är Sverige ett extremt dominant land inom innebandy. Både på herrsidan och damsidan är vi det land som har tveklöst flest guldmedaljer i världen. Vår största konkurrent är Finland, som har lika många medaljer som oss, men våra grannar i norr har fått nöja sig med silver i de flesta VM. Det svenska herrlandslaget har 8 guld och 4 silver att skryta med, medans damlandslaget är ännu mer överlägset med 9 guld, 1 silver och 2 brons. Detta gör så klart att det blir extra spännande att spel på stora innebandy tävlingar; här har vi alltid en god chans att vinna!

På europanivå är det Europacupen som är innebandyns mest intressanta tävling. Det engelska namnet är IFF Champions Cup, och det kan vara bra att veta att innebandy kallas floorball på engelska. Denna tävling har hållits årligen sedan 1993, förutom ett uppehåll 2021 p.ga pandemin. De 4 bästa lagen från de 4 bästa nationerna enligt den internationella världsrankingen blir inbjudna, och vanligtvis är det Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien som tävlar. Även i Europacupen dominerar Sverige på planen, och av totalt 27 mästerskap har Sverige vunnit 22 gånger på både damsidan och herrsidan. Något du som spelar på innebandy behöver ha koll på är att det är många spelarbyten under året, vilket gör lagen starkare under olika säsonger. Det gäller alltså att veta när en spelare blir köpt/såld och byter lag om du ska ha största möjliga vinstchans.