Avbrutna & annullerade spel hos svenska spelsidor

Det finns många olika saker som kan leda till att ett spel du lagt hos bettingbolaget blir avbrutet. Det kan handla om väder eller omständigheter som ställer in matchen, eller kanske att du själv vill avbryta ditt spel i efterhand av någon anledning. Men vad händer egentligen när ett spel avbryts? Får du dina pengar tillbaka? I så fall hur stor del av din insats? Vilka rättigheter har du som kund hos spelbolaget egentligen? Vi tittar närmare på avbrutna och annullerade spel hos svenska spelsidor.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Avbrutna/övergivna/annullerade spel

Det första du måste veta är att reglerna som gäller kan skilja sig mellan olika spelbolag. Detta gäller både om du själv vill avbryta spelet eller om bettingsajten av någon anledning gör det själva. Det är alltid en bra idé att ha kikat igenom villkoren hos spelsidan innan du börjar betta.

Om ett spel av någon anledning avbryts, till exempel då en häst du spelat på stryks från ett kommande lopp, så kan du ofta avbryta ditt omatchade spel i din översikt över aktiva spelkuponger. Oftast avbryts de automatiskt. Om en match istället skjuts upp, och hålls några dagar senare, så kommer ditt spel att ligga kvar, men i vissa fall får du också då en chans att avbryta spelet. Oftast avbryts spelet automatiskt och du får pengarna tillbaka om matchen inte spelas om inom en vecka.

Det finns tillfällen då spelen annulleras helt och hållet. Det kan till exempel röra sig om att ett evenemang eller en match ställs in helt på grund av skador eller oväder. Om matchen inte inträffar över huvud taget så har du alltid rätt att få din insats tillbaka.

Om du har råkat göra ett misstag; valt en insats och lagt ditt spel, så är det i de flesta fallen på ditt eget ansvar, och spelbolaget har inga skyldigheter att låta dig avbryta spelet och ge dig pengarna tillbaka. Detta kanske kan låta hårt. Men om möjligheten fanns att säga att man begått ett misstag så skulle detta kunna missbrukas. Spelare som fått ny information om en match skulle kunna avbryta spelet för att undvika förlust. Du kan däremot ta bort en match från din flerspelskupong fram tills du bekräftat och lagt spelet.

Avbrutet eller avgjort spel – Men inga pengar?

Så fort en match har avgjorts eller ställts in så ska du få pengarna tillbaka på ditt spelkonto. Men ibland får du ha lite tålamod. I de flesta fallen är det inte spelbolagen som sätter oddsen eller rättar spelen, detta görs istället av oddsleverantörer. Oddsleverantörerna får sitt resultat direkt från de officiella arrangörerna för att undvika misstag, och i vissa fall kan detta ibland ta ett tag. Särskilt om en match har avbrutits. I dessa situationer är det bara att ha is i magen och avvakta i några timmar. Men om du är orolig kan du alltid dubbelkolla läget hos kundtjänsten.

Avbrutna & annullerade spel hos svenska spelsidor

Konsumentskydd hos svenska spelsidor

Kom ihåg att så länge som du spelar hos ett bolag som har svensk licens så hamnar ditt spel under svensk konsumentlag. Det innebär att du som konsument/kund kan vända dig till konsumentverket om du upplever att du blivit felaktigt behandlad. Bettingsidor har däremot regler och riktlinjer som hittas i de generella villkoren. Många gånger gör sig spelbolagen fria från skyldigheter genom att ange situationer som kan uppstå i sina villkor, som registrerade spelare gått med på när de skapat kontot. Men om du verkligen känner att ett betting bolag på nätet har begått ett fel, eller till och med ett lagbrott, så ska du så klart alltid vända dig till staten, konsumentverket eller Spelinspektionen.