European Handicap – Odds och betting med 3-vägshandikapp

Att betta med handikapp låter spelare välja lag med hjärtat, och gör det möjligt att betta på en underdog trots dåliga odds. Handikapp innebär att oddsen jämnas ut genom att tilldela- eller dra av poäng på förhand. Det finns olika typer av oddshandikapp i världen, och i Sverige använder vi den europeiska varianten; European Handicap. Detta handikappsystem baseras på det europeiska 1×2 sättet att betta, vilket innebär att det finns 3 utfall. European Handicap är vanligast inom fotboll, och finns tillgängligt för nästan alla större ligor och tävlingar. När du spelar med handikapp får du en friare spelupplevelse, och kan få spänning även i en ganska tråkig match. Vi rekommenderar därför helt klart att du testar på European Handicap.

European Handicap, som också kallas 3-vägshandikapp, är tillsammans med asiatiskt handikapp en av de vanligaste formerna av handikapp inom odds. I den här guiden ska vi titta närmare på European Handicap, men om du vill lära dig mer så har vi även en guide för Asian Handicap.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Vad är European Handicap?

I alla sporter, och särskilt fotboll, kan man ganska många gånger se vilket lag som borde vinna en match på förhand. Om till exempel Manchester City möter Everton i Premier League så kan de flesta räkna ut långt i förväg att City borde vinna om inget väldigt oväntat händer. Men att alltid spela på de starkaste lagen och vinnarspel är inte så roligt; speciellt inte om du håller på ett lite mindre lag! Det är här handikapp kommer in i bilden. Istället för att bara fokusera på vilket lag som kommer vinna så lägger handikapp till aspekten, med hur mycket vinner dom?

Om du spelar med European Handicap så får du odds med + och – antal mål. Matchens underdog tilldelas ett positivt handikapp, till exempel +2. Det innebär att de spelar med 2 mål extra i handikapp från start, för att jämna ut motståndet. På samma sätt får laget med övertag ett negativt handikapp, som -3. Med -3 i handikapp krävs det att laget vinner med minst 4 måls marginal, annars går inte spelet hem. Ett större negativt handikapp ger alltså höga odds, och vice versa. Det går också att spela på oavgjort resultat, och då måste du pricka in handikappmarginalen för seger eller förlust.

När och varför är European Handicap fördelaktigt?

Den kanske största fördelen med European Handicap är att du kan spela med hjärtat. Även om ditt favoritlag förväntas förlora stort kan du fortfarande tippa på dem och vinna. Men det finns så klart också andra fördelar. Det är kanske inte den smidigaste oddsformen för vinnarspel, men för dig som är duktig på att lista ut hur många poäng ett lag kommer vinna med är det praktiskt. Du väljer själv vilket handikapp du vill spela med, och då gäller det att lista ut hur mycket + eller – ditt lag har en chans att vinna med. Som du säkert märkt så kan bettingsidor på nätet överskatta starka lag ordentligt. Detta kan vara fördelaktigt för dig som spelar med handikapp på matchens underdog. Eftersom att ett enda mål kan vara skillnaden mellan vinst och seger, även om poängställningen är ojämn, så blir European Handicap också en mycket spännande och intensiv spelupplevelse.

European Handicap - Odds och betting med 3-vägshandikapp

Skillnaden mellan European och Asian Handicap

European Handicap är utformat efter vår europeiska spelstil med tre olika utkomster. I Asien å andra sidan tycker man inte om oavgjorda resultat, och har därför skapat en oddsform som till stor del eliminerar oavgjort resultat. Asian Handicap fungerar i grunden på precis samma sätt som European. Men utöver att ta bort det oavgjorda resultatet kan du här också spela med kvartshandikapp. Det innebär att du kan spela på till exempel -1,25 eller +2,75. De extra 0,25 kvartarna ger dig möjligheten att vinna på hälften av ditt odds och få tillbaka hälften av din insats. European Handicap fungerar bäst på fotboll, men finns ibland tillgängligt inom andra sporter. Asian Handicap är populärt på baseball, tennis och amerikansk fotboll, men blir faktiskt allt vanligare inom fotboll också.