Spela på Kanpsport – MMA, Mui Thai, boxning, sumo och mycket mer

Få sporter går hand i hand med odds och betting så pass mycket som kampsport. Redan i de tidigare Rocky-filmerna var det gangsters som hade satsat enorma summor på sin fighter. Idag är varken kampsporter eller vadslagning kopplat till kriminella aktiviteter. Istället är nu spel på kampsport på sporter som MMA och boxning ett otroligt populärt nöje för en stor del av det svenska folket. För dig som gillar denna mest extrema kategori av kontaktsporter där målet är att besegra motståndaren 1 mot 1 genom allt från slag, sparkar, armbågar och kast till grepp och klassiska ”käftsmällar” väntar massor av spännande odds på hos svenska bettingsidor.

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela
1
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
100 % upp till 500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4 bethard logo
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5 fastbet betting
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Kampsport – Alltid i människans historia

Kamp är mänskligt. Även om vi idag lever i ett civiliserat och förhållandevis fredligt samhälle så kan vi inte komma ifrån det faktum att till och med vår reptilhjärna är programmerad till kamp eller flykt, beroende på om oddsen är för eller mot oss. Redan de forna Egypternas fresker 3400 år före kristus målade upp slagsmål mellan människor. Särskilt Asien har producerat många historiska fynd som tyder på att kamper man mot man var beundrade. Den så kallade Gula Kejsaren från ca. 2700 före kristus skrev långa texter om bland annat kampsport. Målningar och fresker har genom årtusendena målat upp mängder av olika former av brottning och kamper med vapen. Men den första riktiga kampsportsdisciplinen förmodas vara Kalaripayattu från Indien.

Antikens greker gjorde kampsporter som boxning och brottning populära för åskådare genom de Olympiska Spelen. På 500-talet utvecklades sedan Shaolin Fist, den första versionen av vad som skulle komma att bli modern Kung Fu. Kampsporterna fortsatte att utvecklas att grena av i Asien, allt medans intresset för traditionell boxning blev större och större i väst. 1892 hölls den första världsmästerskapen i boxning. 1993 hölls för första gången någonsin The Ultimate Fighting Championship, UFC. Kampsport globaliserades nu på ett sätt som aldrig tidigare, och blandade alla former av sporter och discipliner, vilket gjort det till den sport vi känner den som idag. Med denna korta historielektion ur vägen, låt oss titta på några av de mest populära kampsporterna för odds och betting.

Alexander gustavsson, ufc, mma. kampsport betting

MMA – Mixed Martial Arts

MMA är en av de yngsta kampsporterna, men tveklöst också en av de största. Sporten blandar världens olika kampsporter med målet att få fram den ultimata fightern. Framgångsrika fighters har ofta en blandad bakgrund som inkluderar kickboxning, brasiliansk jiu-jitsu, boxning med mera. Det är inte ovanligt att dessa fighters har både mästerskapstitlar och svarta bälten från sina respektive sporter bakom sig. De största MMA organisationerna världen över inkluderar UFC, ONE, Bellator, WSOF och Jungle Fight. Svenska Alexander ”The Mauler” Gustafsson är Sveriges mest kända MMA utövare.

Från sin start under tidiga 90-talet drar nu de större MMA galorna miljontals åskådare världen över. Detta trots att de oftast enbart sänds på betal-TV. Du som vill avnjuta MMA odds utan att behöva betala för Pay-Per-View bör hålla koll på spelbolag med livestreaming. Har du tur har din spelsajt rättigheter att sända galan eller matchen du vill se, gratis.

Boxning – Odödlig klassiker inom kampsport

Här har vi en av världens äldsta sporter. Den har perfektionerats många gånger genom historien men nådde på 1800-talet fram till den version vi känner till idag. I Skandinavien har boxning sett mycket upp och ned. Faktum är att professionell boxning var olagligt i Norge mellan 1982 och 2015. Idag har vi lagt denna konservatism bakom oss och omfamnat boxning som den respekterade sport den är över hela Skandinavien.

Sedan MMAs snabba steg mot platsen som den mest populära kampsporten har det varit många heta debatter om vilken sport som faktiskt är hårdast och producerar de bästa kämparna. Därför anordnades ”The Money Fight” 2017. Denna kamp stod mellan MMA utövaren Connor McGregor och boxaren Floyd Mayweather. Matchen har kallats den största kampsportshändelsen någonsin. Det är den näst högst vinstbringande Pay-Per-View händelsen genom tiderna. Boxaren Mayweather ökade sitt professionella rekord från 49 till 50-0 när han knockade McGregor i den tionde ronden. Men med tanke på att McGregor tjänade 130 miljoner dollar på matchen var han nog inte allt för förkrossad. Vinnaren Mayweather, som med denna match påstås ha bevisat en gång för alla att boxning är den tuffaste kampsporten, kammade hem 275 miljoner dollar. Inte dåligt för 10 ronder!

Muay Thai, Wrestling och Sumo – Fler odds favoriter

För dig som gillar kampsporter finns det en oändlig värld av alternativ att betta på. Vilka som är mest populära att utöva, titta på samt betta på beror lite på vart vi befinner oss i världen. För dig som vill specialisera dig på något lite mer annorlunda finns det många bra val. De flesta bra spelsajter erbjuder spelen du söker. Låt oss titta närmare på några fler bettingfavoriter inom kampsport:

Odds på kampsport, muay thai

Muay Thai – Thaiboxning

Till skillnad från traditionell kickboxning så är Muay Thai, Thaiboxning, utmärkande genom att ha 8 kontaktpunkter. Då kickboxning tillåter sparkar och slag tillåter Muay Thai även knän och armbågar. Detta gör sporten mer snabb och brutal. Fighters är ofta en aning mindre och lättare, men grymt explosiva. Det är inte ovanligt med ordentliga knockouts i denna sport där det utövarna fruktar mest är ett knä eller en armbåge i ansiktet.

Kickboxning

Muay Thais traditionella syskonsport är fortfarande väldigt populär runtom världen. Med 4 kontaktpunkter, sparkar och slag, är kickboxning lite mildare än sin thailändska motsvarighet. Många boxningsfans föredrar dock denna variant.

Brottning – Traditionell wrestling

Här pratar vi om den klassiska sporten som är med i OS. Med grepp, kast och låsningar har primitiva versioner av denna sport följt med människan i över 15 000 år. En märkligt elegant kampsport som hamnat i skuggan av MMA. Men glöm inte att många populära tekniker i MMA tagits direkt från brottning!

Professional Wrestling

Pro Wrestling är den dramatiska amerikanska brottning som påminner mer om performance art än traditionell kampsport. Deltagarna har ofta repeterade dramatiska dialoger, och matcherna är oftast förutbestämda. WWE, Lucha Libre och NPJW är mer underhållning än kampsport, men det går att betta på detta också.

Sumo brottning

En i väst ofta förbisedd men i Asien väldigt respekterad fullkontakt-sport. Målet i sumo är simpelt, försök knuffa din motståndare ur ringen eller slå ned honom i marken. Japans nationalsport har världens tyngsta fighters. Snittvikten på den högsta divisionen ligger mellan 125 och 150 kg. När dessa giganter går lös på varandra i ringen förbjuds slag och sparkar. Istället är det knuffar, käftsmällar (slapping), fällningar och grepp i motståndarens bälte som gäller.

Kampsport betting - Odds på MMA, Mui Thai, Sumo och mer

Avslutningsvis – Spel på kampsport

Det finns många fler kampsporter i världen, och du som bettar kan förmodligen hitta odds på de flesta. Några andra kända kampsporter som kan vara intressanta att kolla upp är brasiliansk jiu-jitsu, Judo, Karate, Kung Fu, Taekwondo, för att nämna några få.

Vill du avnjuta spel på kampsport så gör du det absolut bäst med live betting. Snabba odds i realtid, gärna i kombination med cashout funktionen och gratis livestreaming gör upplevelsen fulländad. Genom att ta emot en betting bonus för kampsport kan du få mer valuta för dina pengar genom bonuspengar, gratisspel, boostade odds och mycket mer.