Overwatch – Odds och betting på Blizzards hero shooter

När det kommer till att betta på odds inom e-sport är Overwatch ett namn du bör hålla koll på. Det är giganten Blizzard Entertainment som ligger bakom titeln så dess framgång bör inte överraska någon. Bland de spel som ligger i topp just nu är Overwatch definitivt högt upp på listan. Det höga tempot i kombination med den snygga designen har gjort spelet populärt bland såväl spelare som de som följer och bettar på matcher och turneringar. Spelet är en så kallad ”Hero Shooter”, något som blir allt mer populärt inom odds på e-sport. I nuläget har spelet över 50 miljoner aktiva spelare och det går ständigt, stadigt uppåt.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Overwatch – En succé från start

overwatch

Sedan Overwatch lanserades i maj 2016 har det tagit världen med storm. Redan en vecka efter lanseringen hade Overwatch över 7 miljoner spelare och över 119 miljoner speltimmar. Redan i mitten på juni var denna siffra upp i över 10 miljoner och i november 2019 är siffran uppe i hela 50 miljoner. Redan månaden som spelet släpptes blev de det tredje mest sålda tv-spelet och i juni hade de klättrar högst upp på listan. I slutet på 2016 hade spelet dragit in över 565 miljoner dollar och blev därigenom det betalspel som dragit in allra mest pengar det året. De använde sin framgång genom att samla in pengar till Breast Cancer Research Foundation i 2018. Genom att sälja ett rosafärgat skin till Mercy drog de in hela 12.7 miljoner dollar.

När Overwatch lanserades var det inga planer på att det skulle bli en e-sport. Självklart var det något som Blizzard hade i åtanke då deras Starcraft II och Warcraft III båda är gigantiska titlar inom e-sport världen över. Några månader efter att Overwatch släppts introducerades tävlingsversionen i spelet och det började då sakta växa inom e-sporten. ESL höll i den första organiserade Overwatchtävlingen i augusti 2016 och i slutet på 2016 anordnade Blizzard för första gången Overwatch World Cup. Där fick användare världen över rösta för vilka lag som skulle representera deras länder. Att involvera communitien är något som alltid varit en stor grej hos Blizzard. I Sydkorea växte populariteten ständigt och det gick till och med om League of Legends som mest spelade spel i deras spelcaféer.

Många karaktärer och mycket spänning till sista stund

Något som bidrar till Overwatchs popularitet är de många spelkaraktärerna. I nuläget finns det över 30 spelbara karaktärer och detta ökar hela tiden. Du som har lite koll på Blizzard vet att de lägger ner mycket tid på karaktärsbyggande och historia för att gära sina spel mer levande. Detta är ävet fallet här. Det har även släppts animerade kortfilmer för att berätta mer om de olika karaktärerna och deras bakgrundshistorier.

Är du på jakt efter höga odds på Overwatch och en betting bonus för esport?
Besök Pixel.bet, en svensk bettingsida med fokus på Esport!

overwatch betting

Spelet går till så att två lag med 6 personer i varje tävlar på olika kartor. Det finns en del olika sätt att vinna beroende på vilken karta du spelar på men generellt är det ett lag som attackerar och ett lag som beskyddar. De olika karaktärerna har olika funktioner, en helt egen uppsättning skills och det finns även de som kan ge hälsa till sina lagspelare. Något som gör spelet unikt är att du när som helst kan byta karaktär vilket direkt ändrar dynamiken i spelomgången.

Betta på Overwatch odds När du vill spela på Overwatch bör du först lära dig hur spelet fungerar. Kolla in kända spelare på Twitch och Youtube, få en känsla av hur spelet fungerar och vilka spelare som är riktigt duktiga. Precis som för andra sporter är det alltid bra att hålla koll på statistik och vad som hänt i de senaste matcherna när du ska syssla med esport betting. Följ nyheter, kolla in bloggar och följ lag och spelare i sociala medier