Spela på NFL – USAs National Football League

NFL är världens bästa liga för amerikansk fotboll och en liga som är utmärkt för vadslagning. Serien består av 32 lag som är uppdelade i två konferenser; National Football Conferense (NFC) och American Football Conferense (AFC). Efter grundsäsongen möts lagen i ett Play offs som pågår fram till den stora finalen Super Bowl. Efter finalen i Champions League är det världens mest sedda idrottsevenemang. För dig som älskar spel och spänning finns det inte mycket som slår NFL. Du kan betta på samtliga matcher, både live och pre game, samt lägga vinnarspel inför säsongen på vem som kommer att vinna respektive divisioner. Nedan har vi listat flertalet olika spelbolag som har riktigt bra odds på betting i NFL. Välj något av de och kom igång med spel på NFL idag. Det är något vi tror att du kommer uppskatta.

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela
1
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
100 % upp till 500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4 bethard logo
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5 fastbet betting
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Betta på NFL med en bonus

Ovan ser du flertalet spelbolag och vad de har gemensamt är att de alla erbjuder ett härligt välkomsterbjudande för spel på amerikansk fotboll. Genom att ta emot en insättningsbonus får du din första insättning matchad upp till ett visst belopp. Det innebär att du kan få mer NFL för pengarna eftersom du inte har samma risk när det inte enbart är dina egna pengar du spelar för. Sedan svensk licens infördes har det blivit något annorlunda kring bonusar då spelbolagen bara får ge en bonus per spelare och licens. Det hindrar dock inte dig från att ta emot en välkomstbonus och spelbolagen ovan har gemensamt att de erbjuder riktigt fina erbjudanden. Ta emot en betting bonus idag och kom igång på bästa sätt.

Historien om NFL

NFL bildades 1920 som American Professional Football Association (APFA) innan de bytte namn till National Football League inför säsongen 1922. Från början var det en rak liga likt de europeiska fotbollsligorna där vinnaren av serien också vann titeln. Inför säsongen 1933 infördes ett slutspel där finalen kallades för NFL Championship Game hela vägen fram till 1966. Då beslutades att man skulle slå samman med den andra ligan i landet; American Football League. Detta blev startskottet för Super Bowl där första matchen spelades 1967. Då avgjordes Super Bowl mellan vinnarna av de båda ligorna och detta har varit finalen för NFL-säsongen sedan sammanslagningen blev fullständig 1970.

Världens högsta publiksnitt men kort säsong

NFL innehar världens högsta publiksnitt av alla ligor i hela världen med ett snitt på över 67 500 åskådare per match och sporten anses vara den mest populära i USA. Super Bowl är också det mest sedda evenemanget i amerikansk tv-historia och mycket tyder på att det bara kommer att fortsätta.

För dig som gillar att betta på NFL gäller det att passa på. Få sporter har nämligen så korta säsonger som NFL. I grundserien spelar varje lag 16 matcher var och där varje lag har en veckas vila, en så kallad bye week. Lagen är uppdelade i olika divisioner där de fyra divisionsvinnare + två wild card-lag (övriga lag med högst placering) från varje conference går vidare till slutspelet. Där väntar utslagningsmatcher hela vägen fram till Super Bowl avgörs.

Betta live på NFL

Vill du ha ännu mer spänning i din betting på NFL ska du garanterat betta live på sporten. Då får du fartfyllda odds serverade direkt till dig och befinner dig mitt i centrum för all action. Har du inte provat att betta live erbjuder samtliga spelbolag vi listat ovan live spel. Därmed har du perfekta förutsättningar att komma igång och njuta av en spelupplevelse som du garanterat kommer uppskatta.

NFL American football betting

Med live betting har du möjligheten att få unika marknader som du inte kan få om du bettar inför match. Det kan handla om vem som gör nästa Touch Down, om ett lag fullföljer en drive eller inte och mycket mer. Du kan betta live från datorn, mobilen eller surfplattan. De flesta spelbolag erbjuder en app medan andra föredrar att istället använda sig av något annat. Huvudsaken är att du som spelare garanterat borde testa att betta live på NFL för mer spänning och action.

Streama NFL och ta del av den fartfyllda sporten

Om du vill ta ditt livespel till nästa nivå ska du titta på matcherna samtidigt som du live bettar. Då kan du göra analyser medan du tittar på matchen samtidigt som du garanterat kommer att känna att spelupplevelsen tas till nya höjder. Tyvärr har spelbolagen inte rättigheter att streama NFL eftersom det är extremt populära rättigheter. Däremot finns det möjlighet för dig att streama matcherna via Viaplay som har de svenska rättigheterna. De visar dock inte alla matcher utan endast några utvalda varje helg. Därför behöver du som vill kunna se alla matcher skaffa dig NFL Game Pass. Då får du möjligheten att se samtliga matcher via datorn, mobilen, surfplattan och kan streama allt till din tv också.

AFC – American Football Conference

East
Buffalo Bills
Miami Dolphins
New England Patriots
New York Jets

North
Baltimore Ravens
Cincinnati Bengals
Cleveland Browns
Pittsburgh Steelers

South
Houston Texans
Indianapolis Colts
Jacksonville Jaguars
Tennessee Titans

West
Denver Broncos
Kansas City Chiefs
Las Vegas Raiders
Los Angeles Chargers

NFC – National Football Conference

East
Dallas Cowboys
New York Giants
Philadelphia Eagles
Washington Redskins

North
Chicago Bears
Detroit Lions
Green Bay Packers
Minnesota Vikings

South
Atlanta Falcons
Carolina Panthers
New Orleans Saints
Tampa Bay Buccaneers

West
Arizona Cardinals
Los Angeles Rams
San Fransisco 49ers
Seattle Seahawks

Populära marknader för spel på NFL

När du ska betta på NFL finns det mängder av olika marknader att välja mellan. Eftersom det i princip aldrig blir oavgjort i en match väljer de flesta som bettar på matchodds att istället lägga så kallad Money Line där vinnaren räknas efter eventuell förlängning. Om det finns en klar favorit i matchen kan du istället lägga in ett handicap bet där ett lag börjar med underläge. Därför är det många som väljer att göra detta om det finns ett lag som är överlägset det andra.

Över/under antal poäng är också en marknad som många gillar att göra. Det brukar bli ganska många poäng i en match eftersom en Touch Down ger sex poäng (sju om spelarna sätter efterföljande field goal) medan ett vanligt field goal ger tre poäng. På tal om field goals kan du också betta på hur många sådana det kommer att bli i matchen.

En marknad som blir allt mer populär är head to head mellan quarterbacks. En QB är den som kastar bollen och styr spelet, lagets viktigaste spelare helt enkelt. Därför är det intressant att betta på vem som kommer göra bäst ifrån sig i en match av de båda quarterbacksen.

För den som vill ha mer obskyra marknader att välja mellan finns det också. Du kan betta på vem som kommer vinna slantsinglingen, vem som gör första Touch Down eller vilket lag som först tar time out i matchen. Därmed har du minst sagt alternativ när du ska betta på den populära ligan.

Super Bowl

Den stora finalen i NFL är också den definitiva höjdpunkten för säsongen. Inte bara för det fantastiska utbud av marknader som väntar utan också för det spektakel som omger matchen. Till exempel är det världstjärnor som uppträder i halvtidspausen varje Super Bowl och genom åren har artister som Michael Jackson, Britney Spears, Maroon 5, Beyonce, Shakira, Jennifer Lopez och många fler stått för underhållningen.

Förutom detta är reklampauserna legendariska eftersom det är USA:s mest tittade tv-sändning. Därmed är det också de dyraste 30-sekunderna för ett företag att synas i rutan. En reklamplats på 30 sekunder beräknas kosta ungefär 5,6 miljoner dollar.

Super Bowl är också det sportevenemang som genom åren fortsätter att vara spelarnas favoriter. Om en vanlig match i NFL har drygt 100 marknader att välja mellan har Super Bowl minst 500. Så populärt är eventet för spelare, tv-tittare och ja hela USA älskar evenemanget, även de som inte följer amerikansk fotboll.

Betting på NFL - USAs National Football League

Vinnare av Super Bowl

Samtliga lag i NFL-historien utom fyra stycken har någon gång spelat en Super Bowl. Lagen på den mindre smickrande listan är Cleveland Browns, Detroit Lions, Houston Texans och Jacksonville Jaguars. Buffalo Bills har också ett mindre smickrande rekord, de nådde Super Bowl fyra säsonger i rad mellan 1990-1993 utan att vinna en enda gång. Även Minnesota Vikings har deltagit i fyra Super Bowl utan att vinna vid ett tillfälle, laget har faktiskt inte haft ledningen vid en enda match i finalen.

I övrigt är det ytterligare sex lag som inte vunnit Super Bowl men som i alla fall spelat matchen. Det handlar om Cincinatti Bengals, Carolina Panthers, Atlanta Falcons, San Diego/Los Angeles Chargers och Houston Oilers/Tennessee Oilers/Titans.

Desto fler är lagen som faktiskt vunnit en Super Bowl. Nedan är en lista på alla Super Bowl vinnare där den första siffran är antalet vinster medan den andra siffran är antalet förluster i en Super Bowl.

Boston/New England Patriots 6-5
Pittsburgh Steelers 6-2
Dallas Cowboys 5-3
San Fransisco 49ers 5-1
Green Bay Packers 4-1
New York Giants 4-1
Denver Broncos 3-5
Washington Redskins 3-2
Oakland/Los Angeles/Las Vegas Raiders 3-2
Miami Dolphins 2-3
Baltimore/Indianapolis Colts 2-2
Baltimore Ravens 2-0
St. Lous/Los Angeles Rams 1-3
Seattle Seahawks 1-2
Philadelphia Eagles 1-2
Kansas City Chiefs 1-1
Chicago Bears 1-1
New York Jets 1-0
Tampa Bay Buccaneers 1-0
New Orleans Saints 1-0