Gratisspel – Spela gratis hos spelbolag med free bets

Gratisspel, även kallade free bets eller gratis bets är bland de mest populära betting bonusarna i världen. Genom att eliminera risken vågar spelare ta större chansningar, prova på nya marknader och i allmänhet ge sig i kast med betting de kanske inte provat på om de fått betala. Gratisspel är också ett sätt för dig att gratis eller med minimal kostnad prova på en ny bettingsida. Men även om du är helt säker på vad och vart du vill spela kan du ha nytta av ett free bet. Trots allt kostar det pengar att betta. Vilket sätt passar då bättre för att dryga ut speltiden än att betta gratis?

Så vad exakt innebär ett gratisspel? Hur fungerar det? Vad är det för skillnad på “free bet” och “risk-free bet”? Detta och mycket mer ska vi undersöka närmare nu.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Vad är ett gratisspel / free bet?

Ett gratisspel betyder mer eller mindre vad det låter som. Spelbolaget ger dig en bestämd summa som du kan använda till ett valfritt spel. Oftast får du själv välja sport och match du ska lägga ditt spel på. Ibland kan dock spelbolaget ha bestämt vad spelet kan användas till.

Gratisspel är en typ av betting bonus. Du kan få denna bonus på lite olika sätt. Förr var spelbolagen väldigt generösa med den här typen av bonusar, men efter att licensen infördes och spelsidorna bara får ge ut en bonus per spelare har de blivit aningen ovanligare. Förr kunde du stöta på free bets som bonus utan insättning på många bettingsidor. Då fick du ett gratisspel till ett värde av 50-200 kronor i present för att registrera dig. Detta har mer eller mindre försvunnit idag, men skulle du stöta på denna typ av bonus rekommenderar vi att du tar emot den. Idag är det istället vanligare med gratisspel som del av en välkomstbonus. Det kan fungera på lite olika sätt. Ett alternativ är att du får x antal mindre gratisspel värda x antal kronor. Några spelsidor ger ett enda mer generöst gratisspel. Vissa ger nya spelare en matchad insättning och ett/några gratisspel.

Så hur använder de flesta sina gratisspel? Du kanske är ett fotbollsfan, men även lite nyfiken på exempelvis Esport? Då vill du förmodligen inte sätta in pengar på ditt spelkonto och börja betta på Dota 2 hux flux. Med free bets får du chansen att prova på nya saker. Många svenska bettare använder dessa gratis bets för att prova på allt från Esport betting till betting på politik. Vilken typ av betting är du nyfiken på? Passa på att testa med ett gratisspel!

Vad är det för skillnad mellan free bet och risk-free bet?

Gratisspel heter free bet på engelska. Riskfria spel är alltså det som kallas risk-free bet. Många spelbolag använder engelska ord och terminologi på sina bettingsidor, därför kan det bli lite rörigt ibland. Vissa, särskilt nya spelare har extra svårt att hålla koll på dessa fyra termer. Nu vet du att gratisspel = free bet och riskfria spel = risk-free bet, då har vi alltså halverat huvudvärken. Men vad är skillnaden på de två bonusarna?

Ett riskfritt spel påminner väldigt mycket om ett gratisspel, men det finns en viktig skillnad. När du placerar ett riskfritt spel så står du själv för insatsen. Du behöver alltså ha pengar på ditt spelkonto. Om du sedan förlorar spelet du lagt så får du tillbaka din insats. Gratisspel innebär istället som du nu vet att spelbolaget bjuder på ett spel värt en bestämd summa.

Andra typer av betting bonusar

Vi har redan pratat om att gratisspel kan ingå i välkomstbonusar. Det är en av världens mest populära bonusar för betting. Andra populära bonusar du kan och kommer stöta på inkluderar: Matchade insättningar, insättningsbonusar, boostade odds och riskfria spel. Här på vår plattform kan du hitta mer information om alla dessa betting bonusar, och mycket mer.

Free bets för mobilbetting

Eftersom att mer eller mindre alla bettingbolag i världen har anpassat sina plattformar för mobila enheter kan du alltid använda dina gratis bets för mobilbetting. Oavsett om du spelar på din surfplatta eller mobiltelefon kan du ta del av dessa bonusar och andra. Du kan välja själv om du vill spela genom sidornas appar eller direkt i webbläsaren. Tack vare HTML5 kan du alltid nå spelsidorna direkt i mobila webbläsare.

Något som är bra att vara medveten om är att vissa sidor för online betting delar ut gratisspel som enbart fungerar på dina mobila enheter.

Gratisspel - Spela gratis hos spelbolag med free bets

Gratisspel – Kom ihåg omsättningskrav och villkor

Det gamla uttrycket lyder “ingenting är gratis”, och det ligger något i det. Förvisso så är gratisspelen kostnadsfria, men det finns vissa regler och villkor runt dem. Ibland får du gratisspelen genom att göra en insättning, alltså som en bonus. Ibland måste du använda spelen på särskilda sporter, matcher, för mobilbetting etc. Dina spel kan ha en bestämd giltighetstid efter vilken de inte går att använda längre. Dessutom kan vinsterna från denna typ av bonus ibland komma med omsättningskrav. Vi rekommenderar därför att du läser villkoren och de regler som gäller hos den bettingsajt du har valt.