DreamHack – Betta på världens bästa Esport

Sverige är en av världens främsta nationer när det kommer till Esport. Sedan fenomenets början har svenska lag och spelare alltid tillhört toppskiktet i mer eller mindre alla olika spel. Några av världens mest kända streamers, spelare och Youtube-profiler inom spel är svenskar. Dessutom var det i Sverige som begreppen LAN och att lana verkligen började förknippas med Esport. DreamHack har alltid stått i centrum för den svenska Esportens utveckling. Med världsrekord och benämningar i Guiness Rekordbok för världens största LAN samt datorfestivalen med världens snabbaste uppkoppling och genererade trafik är DreamHack ett evenemang helt i särklass. Under senare år har DreamHack dessutom utökat sin verksamhet och håller idag Esportsevent i hela Europa samt Amerika.

Esportfans från hela jorden följer DreamHack, som inhyser enorma turneringar, maffiga prissummor och Esport i absolut världsklass. Naturligtvis är det här du kan betta på världens bästa Esport. Att spela på DreamHack hos svenska bettingsidor är mer populärt än någonsin, och om du vill ha odds på Esport av bästa klass så är det hit du ska vända dig!

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela
1
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
100 % upp till 500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4 bethard logo
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5 fastbet betting
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Vad är DreamHack?

DreamHack är världens största LAN. För den som inte är bekant med begreppet innebär ett LAN, samt verbet att lana, att en större grupp människor samlas på samma plats, kopplar ihop sina datorer i ett nätverk och spelar spel. DreamHack startades i Malung under tidiga 90-talet. Detta som ett gäng kompisar som träffades och delade sitt datorintresse. Intresset växte, och kompisgänget gjorde evenemanget offentligt i sin skolmatsal 1994. Därefter har DreamHack växt för varje år som gått, och den lilla kompisträffen är idag en av världens största tillställningar inom elektronisk sport. Organisationen började också organisera stora tävlingar med prispengar, och dessa har haft en stor inverkan på den professionella esportscenen. Utöver världsmästare så gästas och besöks tävlingarna ofta av världens största profiler inom Esport, streaming och spel. Många kända band och artister har även uppträtt i samband med DreamHack.

Dreamhack odds och betting

I dagsläget hålls flera årliga DreamHack evenemang i Stockholm och Jönköping. Dessutom har flera europeiska tävlingar och evenemang dykt upp genom åren, bland annat i Storbritannien, Frankrike, Rumänien, Spanien och Tyskland. DreamHack går även på tur runt världen, och har bland annat hållit event i Indien.

Sedan organisationen såldes och utökades (mer om det längre ned) hålls även event i USA och Kanada. Prissummorna för DreamHack tävlingar och turneringar når ofta miljontals kronor, vilket gör dem ytterst intressanta för professionella esportslag. DreamHack räknas som en av Esportens viktigaste organisationer och evenemang.

Spelutbudet – Esporter och spel i DreamHack

För den som tycker om svensk Esport finns det nog inget bättre än DreamHacks evenemang. Här har vi en organisation som lever och andas Esport. Det betyder att du inte bara hittar de största spelen just nu, utan även också klassiker som försöks hålla vid liv på den professionella tävlingsscenen, som till exempel Warcraft III. Spel som Counter Strike, Dota, Starcraft, Quake och Heroes of Newerth spelades under de tidigare åren, men utökades genom åren med spel som Dota 2, Rainbow Six, Overwatch, Starcraft II, Team Fortress, League of Legends, Fortnite, Apex Legends, Valorant och alla de spel som är populära i dagsläget.

DreamHacks historia, expansion och uppköpning

Det har varit en snabb utveckling för DreamHack. År 2000 hade lanet 2500 deltagare och Arena Kupolen i Borlänge började bli fullsatt. Året därpå flyttades evenemanget därför till Elmia i Jönköping, där antalet deltagare dubblades. 2002 bestämdes att det ska hållas två årliga DreamHacks: DreamHack Summer (DHS) och DreamHack Winter (DHW). 2008 hade evenemanget blivit så stort att ett Skellefteå event startades för att norrländska spelare skulle kunna ha tillgång. Det nya evenemanget drog igång med en smäll, med tävlingar i bland annat Guitar Hero, COD4 samt ett öppet CS-mästerskap med 100,000 kronor i första pris; en tävling som SK Gaming vann. 2010 slog DreamHack sitt egna världsrekord för flest uppkopplade datorer i ett nätverk, med 13,153 datorer.

Under 2012 gick DreamHack med i ett samarbete med Esportsorganisationerna MLG och ESL för att fokusera på Esportens fortsatta tillväxt i Europa och Amerika. Dessutom hölls det första officiella DreamHack Summer Cosplay Championship, med 25,000 kr i prispengar och direktsändning i SVT, år 2014. DreamHack hade nu blivit en viktig global Esportsorganisation som lämnat ett permanent avtryck på världen. År 2013 var DreamHack större än någonsin. Aktiebolaget DreamHack AB bildades, och gruppen startade ännu ett stockholmsevent i Globen. Företagets framgång var ett faktum, och de började få internationella ögon på sig. I slutet på 2015 såldes bolaget slutligen till den internationella underhållningsgruppen Modern Times Group. I slutändan gick företaget för 244 miljoner svenska kronor. Året därpå hölls det första amerikanska DreamHack eventet i Texas.

2020 gick ett pressmeddelande ut att DreamHack och ESL (tidigare Electronic Sports League) hade gått samman. Tyska ESL är världens äldsta och största Esportsorganisation, och de har utöver 11 internationella kontor även flera internationella TV-studios. De två olika varumärkena kommer att fortsätta agera separat som tidigare, men det är numer en och samma organisation som leder dem.

DreamHack betting - Betta på världens bästa Esport

Spela på DreamHack hos svenska spelsajter

DreamHack håller en stor mängd årliga tävlingar och turneringar över hela världen. Tack vare YouTube Gaming, Twitch.tv och andra streamingplattformer kan du titta på varenda match helt kostnadsfritt. Intresset är massivt, och online betting på Esport är mer populärt än någonsin. I vår rekommenderade topplista hittar du de bästa svenska spelsajterna för spel på Esport. De flesta seriösa sidorna erbjuder odds på en majoritet av DreamHacks tävlingar. Särskilt när det kommer till Majors inom spel som Dota 2, LoL och CSGO. Vill du betta på världens bästa lag och spelare så är det DreamHack du ska sikta på!