Populära marknader i Mello betting

Det är ingen hemlighet att världen av Melodifestivalen odds fortsätter att bli allt mer populär för varje år som går. Från det att bidragen släpps finns det mängder av marknader tillgängliga att betta på. Varje år avgörs Melodifestivalen i Sverige där 1 bidrag vinner och får representera Sverige i Eurovision Song Contest. Vi ska i denna guide titta närmare på vilka marknader som är mest populära i betting på Melodifestivalen.

Populära marknader i Mello betting

De mest populära marknaderna

Följande marknader brukar finnas tillgängliga inom odds på Mellon. 

Vinnare deltävling

Varje år är det fem deltävlingar som avgörs där ettan och tvåan går direkt till final. Men det går att oddsa på vem som får flest poäng på varje specifik deltävling och därmed vinner deltävlingen.

Tvåa deltävling (direkt till final)

Eftersom tvåan också går direkt till final i varje deltävling är det minst sagt relevant att betta på om ett bidrag slutar topp 2 i deltävlingen eftersom det innebär att de i så fall är klara för final. 

Till semifinal

Trean och fyran från varje deltävling går vidare till semifinalen som tidigare hette Andra chansen. Från semifinalen ska sedan två bidrag röstas fram till den stora finalen på Friends Arena. Man kan betta på vilka två bidrag som går till semifinalen men givetvis också vilka bidrag som går till final från semifinalen.

Slutvinnare

Detta är den mest prestigefyllda satsningen där man helt enkelt bettar vem man tror kommer att vinna hela tävlingen. Oddsen brukar förändras i takt med att tävlingen pågår och det brukar bli dramatiska tillställningar. Ibland håller favoriten för trycket hela vägen men oftast är det en annan vinnare än den som var favorit innan tävlingen började. Vinnaren i Melodifestivalen får representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Tvåa

Att sluta tvåa i Melodifestivalen är aldrig kul men vad gäller betting kan det helt klart vara ett intressant alternativ. Flera riktigt stora artister har slutat tvåa genom åren och förutom att betta på ett bidrag specifikt slutar på andra plats kan man också betta på om ett bidrag slutar topp 2 för att gardera sig.

Trea

Trea innebär brons och även om det kanske inte firas särskilt stort är det en populär marknad att betta på. Man kan betta på specifik placering, det vill säga att bidraget slutar trea. Eller bettar man på att ett bidrag slutar topp 3 för att gardera sig ännu mer.

Sist i finalen

Någon måste komma sist i finalen och det är möjligt att betta på den artist man tror får lägst poängsumma av juryn och publiken och därmed slutar sist i finalen.

Head 2 head

Denna marknad innebär att man ställer två bidrag mot varandra och bettar på det bidrag man tror kommer att få flest poäng i finalen. Brukar först bli tillgänglig inför den stora finalen på Friends Arena.

Över/under antal poäng

Här kan man betta på över/under antal poäng i musiktävlingen som ett bidrag får. Det är ett populärt alternativ som finns tillgängligt hos flera svenska spelbolag.

Juryns vinnare

Det är både det svenska folket och en internationell jury som röstar fram vinnaren av Melodifestivalen. Denna marknad tar endast hänsyn till vilket bidrag som juryn röstar fram. Här bettar man därför på det bidrag som får flest poäng av juryn.

Folkets favorit

Denna marknad tar endast hänsyn till hur det svenska folket röstar. Därmed bettar man på den som svenska folket röstar fram som slutvinnare utan att ha juryns röster i beaktning.