Formel 1 – Betta på motorsporten F1 online

När det kommer till motorsport och svindlande hastigheter är det inte mycket som slår Formel 1. Formula One är världens mest populära motorsport, och förutom IndyCar också världens snabbaste. De ensitsiga bilarna har maxhastigheter på runt 320 kmh på banan. Sporten räknas ha någonstans mellan 450-500 miljoner följare världen över, och under varje Grand Prix bänkar sig miljontals människor framför racen. Att spela på motorsport har alltid varit populärt; racing är trots allt en av de äldsta bettingformerna. Och med en följarskara ungefär lika stor som golfvärldens så är Formel 1 spelande en av världens mest populära odds. Det stora intresset gör så klart också att det finns en uppsjö av grymma oddsmöjligheter. I den här guiden ska vi titta närmare på vad du behöver veta inför att betta på motorsporten F1 online.

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela
1
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
2
100 % upp till 1500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
3
100 % upp till 500 kr
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
4 bethard logo
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller
5 fastbet betting
100 % UPP TILL 500 KR
* 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Att betta på Formel 1 online

Formel 1 består nu för tiden enbart av GP tävlingar. Men andra ord så är varje race ett Grand Prix som ingår i världsmästerskapet. Under ett år hålls ett 20-tal GPs runtom i världen. Det exakta antalet race varierar mellan säsongerna. Förarna får poäng baserat på sina placeringar efter varje tävling, och den som samlat flest poäng när säsongens sista GP är avslutat koras till världsmästare. Parallellt med säsongen hålls även konstruktörsmästerskapet, som utser säsongens bästa F1 ”stall”, som det kallas. F1 en av de mest finkänsliga motorsporterna i världen: Varje liten justering kan spara någon hundradel, som i slutändan kan vara avgörande. Därför ska stallen och dess mekaniker ha en eloge för sitt hårda arbete inom sporten. Men som tur är behöver du inte ha koll på bilar för att kunna spela på Formel 1! Tack vare världsmästerskapets uppbyggnad så finns det mycket att betta på.

Det absolut vanligaste att spela på inom F1 är så klart vilken förare som kommer att vinna racet. De flesta som bettar på Formel 1 lägger antingen ett vinnarspel eller en spel på pallplaceringarna inför varje GP. Men därefter finns det gott om odds att gå vidare med. Exakt vilka odds beror på hur motorsportsfokuserad din spelsajt är. Men du kan räkna med spel på saker som vinstmarginaler, vilken förare som först avbryter racet eller om en bil kommer att skadas så pass mycket att säkerhetsbilen behöver användas. Tack vare sportens uppbyggnad så är det lätt att långtidsspela. Du kan betta på ditt favoritlag eller din favoritförare redan innan säsongen drar igång.

Live spel – F1 när det är som bäst

Betta på F1, Formula One, Formel 1 online

När det kommer till att betta på motorsport och racingsporter i allmänhet så upplevs det alltid bäst live. Med höga hastigheter, enorm centrifugalkraft, finkänsliga bilar, depåstopp, avåkningar och till och med skift i väder och underlag så kan mycket hända under loppens 2 timmar. Det gäller att vara med i svängarna, och det är du bäst genom livespel. Då kan du dessutom passa på att använda cashout funktionen om något oväntat skulle ske. Har du riktig tur så kan spelbolagen också betala för sändningsrättigheterna av racen. Då kan du livestreama F1 direkt på spelsajten utan extra kostnad!

Sverige inom F1

Formel 1 har alltid varit populärt i Sverige, men tyvärr inte på en så hög nivå som t.ex Speedway. I dagsläget hålls inga GP-lopp i Sverige, men mellan 1973-78 hölls Swedish Grand Prix i Anderstorp, utanför Jönköping. Men med tanke på hur liten befolkning vi har så passar vårt enorma land utmärkt för motorsport. Och Sverige har faktiskt producerat ett flertal välkända F1-förare.

Totalt 11 svenskar har tävlat i sportens GPn, och 10 av dessa har även startat lopp. Erik Lundgren var den första svensken att medverka i ett GP, i German Grand Prix 1951. Men det är Jo Bonnier som klassas som den första riktiga svenska F1-föraren; båda att tävla i och att vinna ett GP. Bonnier körde i 15 säsonger innan han dog i en tragisk olycka då hans prototyp-bil kolliderade med en Ferrari i 24 Hours of Le Mans, 1972. Markus Ericsson från Kumla är den senaste svensken som tävlat i sporten. Ericsson körde sitt första GP 2014 och tävlade till och med 2018 innan han gick över till motorsporten IndyCar 2019. I dagsläget har vi inga svenska F1-förare som tävlar på GP-nivå. Men vi håller tummarna att det dyker upp en ny stjärna snart!

Formel 1 betting - Betta på motorsporten F1 online

Formula One – Betta på världens största motorsport

Även om NASCAR har tagit över i Amerika så finns det ingen frågan om saken: F1 är världens största motorsport. Enligt undersökningar har sporten någonstans runt 471 miljoner följare världen över. 2019-års säsong hade enligt Formual One Group totala tittarsiffror på 1,9 miljarder. Det är en av världens mest explosiva och dynamiska sporter. Mycket kan- och kommer att hända under varje lopp och varv. Oddsen kan pendla enormt fort, vilket gör att det gäller att titta live och ha stenkoll på vad som händer. Det är lite det som är både charmen med sporten och att betta online på den. Är du ute efter en snabb oddsupplevelse där mycket kan hända, så är F1 betting något för dig!