Valorant betting – Ursnyggt FPS från skaparna av LoL

Valorant är ett karaktärsbaserat FPS från Riot Games, skaparna av League of Legends. Med hjälp av spelets unika karaktärer, Agents, gäller det att ta kontrollen över banan, plantera/desarmera en bomb och eliminera motståndarlaget. För att göra detta har spelare genom sina agents tillgång till en mängd olika förmågor och vapen. Valorant släpptes i sin slutgiltiga version i början av Juni 2020 och är alltså ett väldigt nytt spel. Det har haft en extremt stor framgång på väldigt kort tid, och med tanke på Riot’s tidigare framgångar inom Esportscenen så misstänker vi att Valorant har potential att bli ett av Esportens största spel. I och med detta väntas marknaden för odds och betting på spelet också bli väldigt stor, och vi på OddsGurun går igenom allt du behöver veta!

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hur fungerar Valorant?

Valorant är Riot’s kaxiga försök att försöka ta över FPS-genren från Overwatch och CS:GO, vilket är ett minst sagt ambitiöst mål! En spelomgång består av 25 rundor, och det är alltså först till 13 vunna rundor som vinner. De två lagen på 5 personer var turas om att vara offensiva och defensiva. Genom att få kills och ta poäng tjänar spelarna pengar, och dessa pengar kan användas för att köpa vapen i rundorna. Så hur fungerar en match?

Valorant betting - Ursnyggt FPS från skaparna av LoL

När samtliga spelare valt sina agenter och matchen drar igång är det först en kortare förberedelsefas. Här kan spelare snacka taktik, köpa vapen och röra sig på en liten begränsad del av banan. När matchen sedan drar igång så fungerar spelet väldigt mycket som Counter Strike. Det offensiva laget försöker placera och detonera en bomb, och det defensiva laget försöker stoppa dem. Det lag som uppnår detta mål, eller eliminerar motståndarna, har vunnit rundan. När rundan är över har alla överlevande spelare några sekunder på sig att springa runt och samla på sig så många gratis vapen som möjligt från döda spelare innan nästa runda drar igång. Barnsligt enkelt, och precis lika barnsligt kul!

Spelet har just nu en väldigt liten mängd olika kartor, och de skiljer sig huvudsakligen bara till utseendet. Vi räknar med att få se fler banor inom framtiden, men tvivlar på att dessa kommer inkludera särskilt mycket interaktiv terräng som i t.ex Apex Legends. Valorant inkluderar även ett träningsläge där spelare kan bekanta sig med de olika förmågorna och vapnen.

Stor vikt ligger vid ekonomi

Spelare köper som sagt vapen genom spelets shop i varje rundas förberedelsefas. Priserna sträcker sig från ett par hundra till flera tusen credits, och det är alltså väldigt viktigt att lagen har koll på sin ekonomi och vilken spelare som har vad. I spelets första runda får spelare en mindre mängd credits. Dessa räcker till att köpa en valfri sidearm, pistol. Men om spelare väljer ett lite billigare vapen är det även möjligt att köpa förmågor redan från start. Därefter gäller det att samla krediter genom att få kills, vinna rundor samt placera/desarmera bomben. Spelare kan även be sina medspelare om hjälp med att köpa vapen, vilket gör att proffslag får en gemensam ekonomi att se över.

Det är även i shoppen de olika agenterna får köpa sina särskilda förmågor. Varje agent har 1 gratis förmåga, 2 som kan köpas för krediter i butiken och 1 specialförmåga som kan köpas för ”ultimate points”. Varje kill på motståndare eller planterad/desarmerad bomb ger en ultimate point. Sfärer som belönar spelare med 1 ult point kan också spawna runt omkring banan.

De fyra olika karaktärsklasserna

Inför varje match väljer spelarna varsin av spelets karaktärer, eller Agents. Alla agenter är unika, men det går att placera dem i en av fyra olika kategorier. Varje kategori inkluderar agenter med en särskild typ av specialitet. De fyra olika karaktärsklasserna är:

 • Sentinel
  Dessa agenter är spelets defensiva experter. Här är det alltså en något bakåtlutad stil, ofta i kombination med fällor och att täcka flankerna som gäller.
 • Duelist
  Denna typ av agenter klarar sig relativt bra på egen hand. De trivs bäst mitt i smeten där de kan spela aggressivt och jaga kills på motståndarna.
 • Controller
  Spelets ”utility” klass. Dessa agenter fungerar som en verktygslåda fulla med knep och tricks för att ge det egna laget en taktisk fördel. Detta kan inkludera allt från att placera väggar till rökridåer.
 • Initiator
  Dessa agenter specialiserar sig på att starta striden. För initiatorn gäller det att vara först in i striden för att förvirra, stunna och göra så mycket skada som möjligt innan resten av laget ansluter sig.

Samtliga agenter har givetvis en mängd olika styrkor och svagheter. Därför är kompositionen av laget väldigt viktig. Fokuserar teamet för mycket på en aspekt så kommer det att brista på en annan. Lagen måste därför väljas med omsorg, och kombinationer av olika agenter bör has i åtanke.

Valorants spelbara karaktärer: Agents

I skrivande stund finns det 11 olika agenter i spelet, men precis som med utvecklaren Riot’s MOBA League of Legends så kan vi förvänta oss nya karaktärer, vapen och uppdateringar med jämna mellanrum. Följande är spelets olika agenter:

Valorant odds och betting online
 • Breach
 • Brimstone
 • Cypher
 • Jett
 • Omen
 • Phoenix
 • Raze
 • Reyna
 • Sage
 • Sova
 • Viper

Samtliga agenter har totalt 4 förmågor. Signaturförmågan är alltid gratis, och kan inkludera allt från giftmoln till att kasta eldbomber. Utöver detta har de olika agenterna 2 olika förmågor som de måste ladda upp genom shoppen. Dessa kostar alltså krediter att köpa. Slutligen har varje agent en ultimate ability som måste köpas genom ult points. Dessa förmågor är otroligt starka och inkluderar allt från bombardemang till att återupplivas från de döda.

Odds och betting på Valorant

Valorant är ett mer eller mindre helt nytt spel. I vanlig ordning innebär detta att proffsscenen inte riktigt etablerat sig ännu. Det finns självklart redan professionella lag, och planeras och arrangeras redan turneringar, men i skrivande stund är odds och betting på Valorant extremt begränsat. Just nu får spelare se sig som tursamma om de hittar online betting bolag som erbjuder odds på vinnarspel. Men om vi tittar till spelutvecklaren Riot’s LoL, som är en av världens största Esporter, så finns det ingen som helst tvekan om att Valorant kommer att fortsätta växa och cementeras sig som en stark aktör inom Esport.

Liveodds och streaming

Valorant är ett väldigt nytt spel och just nu vet ingen hur stort det kommer bli. Plattformar för Esport Stream som Twitch.tv och YouTube Gaming ser redan regelbundna åskådarsiffror över 50,000. Och detta gäller bara för streamers, alltså inte tävlingar eller turneringar. Tack vare dessa plattformar för streaming kan spelare titta på allt från proffsspelare som tränar till världens största tävlingar och turneringar helt gratis. Detta gör självklart också att liveodds är givet inom Esport betting, inte minst för Valorant.

Valorant med en Esport betting bonus

Om du vill börja med odds och betting på Valorant så kan du ta emot en bonus för mest valuta för pengarna. På den svenska marknaden gäller vanliga betting bonusar, snarare än Esport bonusar som du kan stöta på i andra länder. När du tar emot en betting bonus att använda på Esport som Valorant så innebär det oftast att du får några hundralappar extra eller en matchad första insättning. Om du är tursam kan du även få riskfria spel, gratisspel, oddsboostare och liknande.

Riot Games - Valorant. Oddsgurun.com

Avslutande ord om Riot Games’ Valorant

Valorant är ett sprillans nytt FPS från Riot Games. Det är ett extremt snyggt och välgjort spel med ambitioner att ta över FPS marknaden från de spel som dominerat den i många år. Precis som i League of Legends så är karaktärssystemet extremt genomarbetat och spelet bjuder på en underbar spelupplevelse som även gör sig väldigt bra som åskådar-Esport. Odds och betting på Valorant är i skrivande stund väldigt begränsat, men det är trots allt Riot Games vi pratar om. Vi är helt övertygade om att Valorant kommer att slå igenom stenhårt både på proffsscenen och inom Esport betting. Glöm då inte bort vart du hörde om det först!