Betting bonus – Få bäst bettingbonusar med OddsGurun

Odds och betting bonusar är två begrepp så går hand i hand. Det är otroligt populärt att ta emot en oddsbonus idag och spelarna verkar inte kunna få nog av detta. En betting bonus kan komma i flera olika former vilket gör att möjligheterna är många för dig. Beroende på vad du föredrar finns det flera olika alternativ och idéer du kan göra med din bonus. För att ta emot en oddsbonus krävs det att du är ny kund hos ett spelbolag. Detta då det sedan den 1 januari 2019 max är tillåtet med en bonus per spelare och licens på grund av de nya reglerna som infördes med svensk licens ankomst.

Dock finns det ingen anledning till oro och det går faktiskt att dra fördelar med det nya bonussystemet. Eftersom svensk licens infördes har många spelbolag valt att nollställa bonusarna som skedde före detta. Därför kan du som till exempel tagit emot en bonus av Betsson, Nordicbet eller LeoVegas ta emot bonusen ytterligare en gång. Därför har du fortfarande stora möjligheter att hitta en bonus hos ett spelbolag med svensk licens.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
6 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
7 Betta direktT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
8 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
9 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Olika typer av betting bonusar

Det finns ett gäng olika typer av betting bonus på nätet. Vilken som passar dig bäst vet du bäst själv men vi rekommenderar att du testar lite olika varianter. Ha i åtanke om du har en stor eller liten spelbudget, samt vilken typ av sporter du vill spela på. Vissa bonusar passar kanske bättre för fotboll och med stor budget, medans andra kan passa bättre för en liten budget och Esport. De flesta bonusarna är givetvis väldigt mångsidiga och generösa, och de har olika fördelar och nackdelar. Vi ska kika lite närmare på några av dom nedanför.

Insättningsbonus – Standard hos bettingsidor

Utan tvekan den vanligaste bonustypen att få. Detta brukar ske som en välkomstbonus du får när du signar upp hos ett spelbolag för första gången någonsin. Mest klassiskt är det att få 100% upp till 1000 kronor men det kan vara spelsidor som har mycket mer eller mindre summor i sina bonusar. Vissa kör erbjudandet ”sätt in 100 kronor och få 600 kronor att spela för”, andra har egna varianter. Du kommer själv märka att de olika alternativen skiftar. Men utan tvekan är matchningsbonusen, alltså t.ex 100% upp till 1000 kronor, den vanligaste bonusformen.

Boostade odds – Mer spänning med högre odds

Betting bonus - Få bäst bettingbonusar med oss

Med ett boostat odds har en utvald marknad höjts till ett värde som inte representerar det sannolika utfallet. Detta är vanligast inför större matcher och finaler, men också när det är en solklar favorit. Tar Manchester City emot Sheffield United hemma på Etihad vet vi att de kommer vinna eftersom oddsen 1,05 talar för det. Däremot kan ett spelbolag boosta upp oddsen till 5-6 gånger insatsen för att åka värdet och intresset. Boostade odds har dykt upp allt mer som välkomsterbjudande de senaste två åren, ett tecken på att intresset kring de höjda oddsen har ökat rejält. Håll framförallt utkik efter de boostade oddsen när det vankas stormatcher eftersom det brukar vimla av den här typen av kampanjer då.

Riskfria spel – Pengarna tillbaka om du förlorar

Ett riskfritt spel innebär att du inte har någon risk när du spelar. Du använder dig fortfarande av dina egna pengar och placerar ett bet. Skulle ditt bet sedan inte gå in får du pengarna tillbaka. En hel del spelsidor erbjuder idag riskfria spel för nya kunder vilket är mycket uppskattat av spelarna. Ett tips är att använda dig av ett riskfritt spel när du har en skräll på gång som du är något osäker kring om du verkligen vågar satsa på. Med det riskfria spelet slipper du risken men har kvar vinstmöjligheterna.

Gratisspel/free bet – Satsa spelbolagets pengar

En annan typ av bonus är free bet som också älskas av spelarna. Då får du ett gratisspel av spelbolaget att använda på en utvald match, ibland har du till och med möjlighet att bestämma matchen själv. Det brukar inte röra sig om några enorma summor du får när du tar emot ett gratisspel utan snarare 50-100 kronor. Samtidigt är det pengar du får helt gratis av spelbolaget med chans att vinna dessutom. Som regel tillkommer det omsättningskrav på dina vinster från ditt gratisspel men det finns vissa spelsidor som erbjuder detta utan krav på omsättning. 

VIP och lojalitetsbonusar var populära förr

Den svenska licensen tillåter inte att det finns lojalitetsprogram och särskilda VIP bonusar för storspelare, men innan licensen infördes var dessa mycket populära. VIP betting bonusar kunde bestå av lite allt möjligt, och de var ofta skräddarsydda för spelares personliga spelstil. Ibland fick du en bonus helt spontant, ibland som en del av en kampanj, och i vissa fall kunde storspelare till och med skriva till spelbolaget och be om en bonus. Regeringen och Spelinspektionen kom efter granskningar fram till att de tyckte denna bonus uppmuntrade till osunt spel, och valde därför att förbjuda den. Men lojalitetsprogram är fortfarande mer regel än undantag i andra länder.

Några vanliga frågor vi får om betting bonusar

Självklart går det alldeles utmärkt. Vi rekommenderar att du alltid läser igenom spelbolagets regler och villkor innan du tar emot en bonus, men generellt sett kan du alltid använda till betting bonus till vilken sport du vill. Detta inkluderar motorsport och Esport. Många gånger även betting på politik och evenemang.
Det beror väldigt mycket på dig som spelare. Vilken budget du har, vilka sporter du gillar, vilket sätt du spelar på och liknande. Hos oss kan du hitta en topplista med vilka bonusar vi tycker är bäst på den svenska marknaden just nu. I vår lista hittar du med all säkerhet en bonus som faller dig i smaken!
Namnet på dessa två typer av bonusar kan vara lite förvirrande, men det är väldigt simpelt. Ett gratisspel, eller free bet, är en förutbestämd summa som du får av spelbolaget att lägga på en match. Ett riskfritt spel, eller risk-free bet, lägger du själv med dina egna pengar. Skulle ditt riskfria spel inte gå hem så kommer du att få tillbaka insatsen.
Har du tagit emot en välkomstbonus hos ett spelbolag kan du inte ta emot en till. Detta på grund av att den svenska spellicensen förbjuder spelbolagen att dela ut flera bonusar. Men som tur är finns det ingenting som stoppar dig från att besöka ett annat spelbolag och hämta en ny bonus när du första är förbrukad!
I spelbolagens begynnelse, innan omsättningskraven fanns, var det många spelare som tog emot bonusar och omedelbart tog ut pengarna. Detta gjorde att spelbolagen förlorade pengar, och omsättningskrav uppfanns som en försäkring. Omsättningskraven berättar hur många gånger du behöver omsätta din bonus innan du kan ta ut vinsterna. Ett omsättningskrav på 8x betyder alltså att du måste omsätta bonusen (ibland bonus+insättning) 8 gånger.

Vilken sport kan du använda din bonus på?

Så länge det inte står i bonusen att den endast gäller på en specifik match eller marknad brukar det vara fritt fram att använda din bonus som vill. Tar du emot en betting bonus brukar du kunna välja själv på vilka marknader och sporter du ska använda den på. Vanligast är fotboll och det brukar också vara sporten där det finns flest marknader att välja mellan. Samtidigt är det inte ovanligt med ett 30-tal olika sporter att välja mellan. Så du som föredrar E-sport, Hockey eller Golf kommer inte att bli besviken.

Hitta en sport som passar dig och använd din bonus på denna. Betting blir mycket roligare när du har en bonus att använda. Detta eftersom att du får mer pengar att spela för vilket innebär mindre risk samtidigt som du har större vinstchanser. Dessutom får du en chans att prova på saker som du kanske annars inte gjort. Hitta en bonus som passar dig, och missa inte att vi även har en artikel om bonus utan insättning.

Bettingbonusar med svensk licens

Eftersom den svenska licensens införande innebär att du inte kan ta emot mer än en bonus från en licenstagare har vissa typer av bonusar försvunnit. Innan var det regelbundna VIP-erbjudanden för spelarna. Detta är tyvärr förbjudet idag, vilket gör att du får nöja dig med välkomstbonusen. Samtidigt finns det över 100+ aktiva spellicenser i Sverige idag där flertalet erbjuder betting. Dina möjligheter för betting bonusar är därför fortfarande i alla högsta grad relevanta. Dessutom har spelbolagen lagt större fokus på en riktigt bra första bonus.

Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt med din bonus och när du spelar generellt. Skulle du eller någon du känner ligga i riskzonen finns det hjälp att få. Alla spelbolag har krav på sig att ha en sida dedikerad för ansvarsfullt spelande. Samtidigt ska du också kunna sätta dina egna gränser via genomtänkta verktyg. 

Omsättningskrav för betting bonusar

Med alla de olika betting bonusarna brukar omsättningskrav tillkomma. Omsättningskrav innebär att du behöver omsätta summan av din bonus ett visst antal gånger innan du kan ta ut dina vinster. Till skillnad från en casino bonus är kraven på omsättning ganska låga på oddsbonusar, i alla fall i jämförelse. Läs alltid igenom regler och villkor när du tar emot din insättningsbonus. Relativt standard bland betting bonusar är omsättningskrav på mellan 4-8x jämfört med casino som har 25-70x.

För att lätt och snabbt kunna omsätta ett flertal bonusar använder sig vissa spelare av en teknik som kallas bonus trading. Det innebär i princip att du skaffar ett spelkonto på två eller fler spelbolag, och tar emot en oddsbonus på samtliga. Därefter letar du rätt på matcher med väldigt jämna odds, och bettar på båda lagen på dina olika konton. Ett av dina konton kommer då garanterat att vinna. Fortsätt på samma sätt tills samtliga dina bonusar är omsatta och du kan ta ut dina vinster på alla dina spelkonton. Men kom ihåg att du bara får ha ett konto per spelbolag!

betting bonus

Oändligt med bonusar på marknaden

Nu har vi tittat närmare på några populära former av bonusar du kan stöta på online. Som du märker så finns det betting bonusar för alla budgetar, smaker, och preferenser. Det finns de de som inte har några omsättningskrav, de som inte kräver insättning, de som ger dig tusentals kronor. Men det bästa av allt är att när du är klar med din bonus kan du snabbt och enkelt bara hämta en ny. Du som spelare är visserligen begränsad till 1 bonus per spelbolag. Men detta betyder inte att du inte kan vara kund hos flera spelbolag. När du spelat upp din bonus kan du alltså helt enkelt gå vidare till nästa spelbolag och hämta en ny. Det smidigaste sättet att göra detta är att jobba dig igenom vår topplista. I vår lista hittar du inte bara de bästa spelbolagen, utan även de bästa bonusarna på den svenska marknaden.

Avslutningsvis vill vi återigen påminna våra läsare om att ta en titt på det finstilta innan ni accepterar något på nätet. Läs alltid igenom spelbolagets regler och villkor, samt allmänna regler för bonusar. Kom även ihåg att även om odds och betting är kunglig underhållning, så bör du aldrig spela för mer än du har råd att förlora!

Lycka till önskar vi från Team OddsGurun!