V75 betting – Odds på svenskt trav och hästar

I vårt häst- och bettingtokiga avlånga land är streckspel väldigt populärt. Det största och mest uppskattade streckspelet är V75 från ATG. I V75 är spelarnas mål att pricka in så många vinnare som möjligt, och veckans prispott delas mellan de spelare som lyckats få 5, 6 eller maximalt 7 rätt. I detta andelsspel kan du själv välja hur många hästar du vill spela på i varje avdelning. Känner du att du har järnkoll kan du välja en häst, eller om du har dålig koll kan du välja allihopa. Varje vald häst, alltså varje rad, ökar priset på ditt spel. Därför gäller det att ha bra koll på allt från hästarna till travbanan för att få så pricksäkra och billiga system som möjligt.

V75 betting har skapat många svenska mångmiljonärer genom åren. Den mest uppmärksammade vinsten var 2010-års rekord, då en Axelvallabo kammade hem över 67 miljoner kronor. Har du det som krävs för att bli nästa storvinnare? Detta behöver du veta om V75!

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Vad är V75?

I V75 spelar du på 7 av veckans lopp. Dessa kallas V75-1, V75-2 och så vidare upp till V75-7. I varje lopp tävlar upp till 15 hästar. Det är upp till dig att försöka pricka in rätt resultat i så många lopp som möjligt. Du kan välja antingen en häst, vilket kallas en spik, eller flera. För varje häst du väljer ökar din chans till rätt resultat, men även priset på ditt spel. Därför vill du försöka få in så många lopp som möjligt med så få valda hästar du kan.

Du får betala 50 öre per vald häst. När du är färdig med ditt system kan du räkna ut spelets pris genom att gångra antalet hästar du valt i varje avdelning med varandra, och sedan multiplicera resultatet med 0,5 för priset per häst. Låt oss exempelvis säga att du lägger tre stycken spikar. Du chansar alltså på en häst per lopp i tre av veckans lopp. I två av loppen väljer du två hästar. Därefter har du ett lopp du är lite osäker på, där väljer du tre hästar. I det sista loppet har du ingen koll alls, och väljer därför 10 hästar. För att räkna ut kostnaden på ditt spel tar du nu alltså 1x1x1x2x2x3x10, vilket blir 120 rader. Multiplicera 120 med kostnaden per häst, alltså 0,5 och du får ett pris på 60 kr för ditt system.

Prispotten delas ut till vinnarna enligt följande upplägg:

  • 40% av potten går till 7 rätt
  • 20% av potten går till 6 rätt
  • 40% av potten går till 5 rätt

Vanligtvis körs V75 på lördagar, men i vissa fall kan det vara extraomgångar, särskilt i samband med större nationella travevenemang.

V75 boost – 100 gånger vinsten

När du lägger till boost på din V75 kupong så är du inte bara med och tävlar om den vanliga prispotten, utan även i dragningen av ett särskilt turnummer. Boost-tillägget ger dig ett slumpmässigt valt tresiffrigt tal som du kan se på din kupong eller ditt kvitto. Det lägsta fasta priset är 30 kr och det högsta är 300. Lägger du ett boostspel för över 300 kr så kommer du att få betala 10% extra av vad ditt system kostar. Den boostade vinsten ökar i takt med antalet rätt du prickar in, och du kan som högst öka din vinst med 100 gånger.

Harry Boy kupongen

Du som inte är så insatt i trav, eller har begränsat med kunskap kan spela på hästar med Harry Boy kupong. När du spelar med Harry Boy så väljer du den summa du vill spela för, och så placerar Harry Boy spelet åt dig. Du kan antingen välja att låta alla hästar väljas åt dig, eller pricka in de hästar och lopp du har koll på, för att sedan låta Harry Boy bestämma resten. Det här spelsättet används ibland också av duktiga spelare som har bråttom, och inte hinner välja ut samtliga hästar inför veckans omgång.

V75 betting - Odds på svenskt trav och hästar

Liknande V-streckspel från ATG

Det finns många andra liknande typer av V-streckspel att betta på. Det som huvudsakligen skiljer dem från varandra är radpriset och antalet rätt du spelar på. V86 är förmodligen det näst mest populära, och i detta spel försöker du pricka in 8 lopp istället för 7, till ett pris av 25 öre per rad. Andra populära V-streckspel inkluderar V3, V4, V5, V64 och V65. Många större spelbolag på nätet håller också sina egna, liknande versioner av ATG spelen.