Apex Legends betting – Odds på en av de snabbast växande Esporterna

Apex Legends är en av de nyaste Esporterna på marknaden. Det är ett hjältebaserat Battle Royale-spel. I Apex Legends släpps ett flertal lag ned på en enorm karta där målet är att vara de sista överlevarna. Till sin hjälp har spelare unika vapen, items, uppgraderingar, förmågor och självfallet även legends, vilket är namnet på de olika spelbara karaktärerna.

Spelet är fortfarande väldigt ungt, och har mycket utveckling framför sig innan det blir en fullgod Esport på samma nivå som de andra stora Battle Royale-spelen. Men intresset för gratisspelet ökar enormt med varje säsong som passerar. Faktum är att spelet hade över 50 miljoner spelare efter den första månaden. Med detta intresse kommer självklart även odds och betting. Marknaden är just nu ganska liten, men detta beror mycket på tekniska detaljer som att spelet till en början inte tillät custom games.

I den här artikeln ska vi lära dig grunderna för att komma igång med Apex Legends betting. För när det här spelet kommer igång ordentligt tror vi att det kommer att explodera över hela Esport- och bettingvärlden.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hur fungerar Apex Legends?

Apex, som spelet ofta kallas, är en kombination av hjältebaserade shooterspel som Overwatch och Battle Royales som Fortnite och PUBG. 20 lag, eller squads, på 3 spelare var släpps ned på en enorm karta. Därefter gäller det att leta rätt på vapen, föremål och gömställen för att sedan överrumpla motståndarna och bli the last men standing. Precis som i andra spel i samma kategori så krymper banan konstant för att minska risken för evighetsmatcher.

Matchen drar igång med ett för genren klassiskt air-drop. Lagets “jump master” väljer vart på kartan de landar och påbörjar matchen. Innan laget landar sprids spelarna ofta ut för att täcka så mycket mark som möjligt. Nu gäller det att genomsöka byggnader efter vapen, uppgraderingar och andra föremål som kan hjälpa laget besegra motståndarna.

Ett skepp flyger runt banan och släpper med jämna mellanrum ned lådor fulla med vapen, uppgraderingar och andra föremål. Dessa lådor är ofta hett eftertraktade, och lagen ger sällan upp dem utan strid. För det kaxiga laget går det också att landa på skeppet i början på matchen, men då får man räkna med en hård kamp.

När 3 squads (lag) kvarstår döljs antalet levande spelare, och det är nu den slutgiltiga uppgörelsen börjar. Nu är det upp till det lag med bäst vapen, uppgraderingar, taktik och skicklighet att avsluta matchen och ta hem vinsten.

Spelets karaktärer: Legends

I Apex Legends kallas de olika spelbara karaktärerna för legends. Det finns just nu 13 olika legends och de är uppdelade över 4 klasser: Offensiva, defensiva, supports och recon. De första tre går att likna med dps, tanks och supports. Recon legends samlar information om motståndarlagen, deras position och liknande.

Samtliga legends har 3 särskilda förmågor. Dessa kallas för passive, tactical och ultimate. Den passiva förmågan är mycket riktigt passiv och fungerar som en konstant buff till karaktären och ibland även laget. Tactical är en aktiv förmåga som kan vara allt från teleportering till giftgas. Ultimate är en väldigt stark specialförmåga som inkluderar allt från EMP till bombardemang. Spritt över de 13 olika hjältarna finns det alltså i skrivande stund 26 olika aktiva förmågor att hålla koll på, och fler karaktärer tillkommer regelbundet. Spelets legends är:

Offensiva:
Bangalore
Revenant
Mirage
Octane
Wraith

Defensiva:
Gibraltar
Caustic
Wattson

Support:
Lifeline
Loba

Recon:
Bloodhound
Pathfinder
Crypto

Varje legend har 2 livsmätare; en för liv och en för sköld. Livsmätaren kan fyllas på med med-kits och skölden med fuel cells, energiceller. På tal om liv och skada så kan vi glatt meddela att Apex Legends INTE har någon fallskada. När en spelare förlorat sitt liv blir denna “downad” på samma sätt som i andra Battle Royale-spel. Lagmedlemmar kan då hjälpa denna upp. Om en spelare dör så behöver han/hon dock inte vara ute ur spelet. Laget kan ta sig till en ressurect point och återuppliva döda medspelare. Detta gör dessa spawn points till viktiga strategiska objektiv som är väldigt viktiga för lag som förlorat en medlem efter en eldstrid.

Items – Spelets unika föremål ökar vinstchansen

Med alla olika legends och förmågor så är Apex Legends ett ganska avancerat spel på hög nivå. Men vänta, det kommer mer. Spelet har en stor mängd olika föremål som spelare kan använda för att få en fördel mot motståndarna. Föremålen har olika kvalitet och guldvapnen är mest eftertraktade. Items kan komma med följande kvaliteter:

 • Common
 • Rare
 • Epic
 • Legendary

De följer alltså samma rarity-standard som varit normen sedan World of Warcraft. Spelare kommer stöta på vapen av alla dessa olika sorter, men även moddar. Moddarna kan du uppgradera dina vapen med, och guldmoddar kan till exempel uppgradera en legends ultimate. Moddarna följer som tur är med när spelare byter vapen. Ett väldigt intressant koncept i Apex Legends är att särskild ammo måste matchas med korrekta vapen. Du kan till exempel inte använda din energi-ammo i en shotgun. Spelare behöver därför ha noggrann koll på sin ammo och sina spel. Det finns i skrivande stund även 3 olika typer av granater i spelet.

Apex Legends har också vissa inslag av inventory management. Genom att samla på sig uppgraderade väskor kan spelarna få extra plats för ammo och vapen. Bland all loot på kartan finner spelarna också utrustningar och hjälmar som ger ökad sköld, alltså mer liv. Missa inte heller “knowndown shields” som återupplivar en downad spelare.

Odds på Apex Legends

Som vi nämnt så har spelet haft en någorlunda trög start som Esport, och därför även så klart detsamma inom Esport betting. Intresset för spel på hög nivå har alltid funnits där, och spelet ligger sällan under 25,000 tittare på Twitch. Men genom att till exempel inte ha något stöd för custom games vid release limiterades proffsspel ganska mycket. Apex Legends har förbättrat tekniska aspekter som dessa konstant sedan releasen i början av 2019. Med allt detta i åtanke så är vi helt säkra på att fler turneringar samt mer bettingsidor kommer att inkludera Apex Legends.

När du vill betta på Apex Legends så kommer det vara huvudsakligen odds som matchens vinnare, MVP, över/under, kills och långspel som gäller till en början. Allt eftersom att fler online betting webbsidor inkluderar spelet så kommer oddsen bli mer spännande och specifika för olika legends och liknande. Den typ av odds som erbjuds inom spel som Fortnite, PUBG och Overwatch kommer även gälla för Apex Legends.

Betta på Apex Legends live

Apex Legends, som de flesta andra Esporter, är som gjort för live betting. Genom plattformar som YouTube Gaming och Twitch.tv har du alltid möjligheten att streama spelet helt gratis. Detta inkluderar allt från när proffsen övar ensamma till de största turneringarna i världen. Mer om detta kan du läsa i vår artikel om Esport stream.

Få en betting bonus för Apex Legends odds

Svenska spelsidor erbjuder inga Esport bonusar eller Apex Legends bonusar på grund av spellicensen. Eftersom att det är en bonus per spelare som gäller så får vi istället titta efter de bästa betting bonusarna på marknaden. De här bonusarna ger dig bonuspengar och ibland även gratisspel eller riskfria spel, och oftast kan du använda den här bonusen på Esport. Om ett spelbolag inte tillåter att du använder din bonus på Esport så står det specifikt i villkoren.

Tips för din betting på Apex Legends

Innan vi släpper iväg dig för att utforska spelet Apex Legends och odds på det så har vi några slutliga tips. Genom att följa de här tipsen kommer du att både få en bättre förståelse för hur spelet fungerar och kunna lägga mer pricksäkra spel.

 • Följ spelet och spelarna
  Genom att följa Apex Legends, Respawn Entertainment, Electronic Arts och självklart de olika lagen och proffsen på sociala medier som Facebook och Twitter kan du hålla koll på de senaste uppdateringarna och händelserna. Genom att följa spelarnas streams på YouTube Gaming och Twitch kan du också lättare lära dig hur spelet fungerar, vilken form spelarna är i inför en tävling och så vidare. Håll även utkik efter VOD’s (view on demand) från stora tävlingar och spelguider.
 • Prova spelet själv
  Apex Legends är helt gratis att spela och om du vill ha en riktigt bra förståelse för spelet så rekommenderar vi att du provar på det själv. Det kan se lite komplicerat ut i början, men det är enkelt att komma in i och att spela på en låg nivå. Dessutom är det också riktigt kul.
 • Uppdateringar släpps i säsonger
  Precis som i många andra spel så körs Apex Legends i säsonger. Nya säsonger släpps var 3:e eller 4:e månad och introducerar nya vapen, legends, ändringar till banor och mer. Säsongerna kan introducera många förändringar i spelet, så det gäller att ha koll på dom.
 • Besök forum
  På spelforum och subforum på t.ex Reddit diskuteras alltid spel och Esport friskt. Apex Legends är inget undantag, och dessa forum är en guldgruva för information. Särskilt i samband med nya säsonger och uppdateringar.