Fortnite – Den snabbast växande e-sporten

Fortnite är en e-sport som verkligen tagit världen med storm under senaste år. Spelet är lika populärt bland spelare som de som tittar och bettar på onlinespel idag vilket gör att sporten växer i en rasande fart. En anledning till detta är att spelet är spännande från början till slut och vad som helst kan hända. Det är ett spel som är lätt att ta upp och börja spela men desto svårare att bli bra på.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Fortnite – Bli herre på täppan och vinn stort

Fortnite är ett så kallat “Battle Royale” spel, ett uttryck som kommer ifrån filmen Battle Royale där en grupp ungdomar ska ta död på varandra för att vinna en tävling. Spelet är alltså på ungefär samma tema. I varje match släpps en stor mängd spelare ner på en ö samtidigt, upp till hela 100 stycken. Sedan gäller det helt enkelt att bli den sista spelare som är kvar levande. Detta gör du genom att hitta olika vapen och resurser samt att eliminera andra spelare och ta deras saker. En aspekt som inte finns i många andra liknande spel är att du kan bygga väggar, trappor, ja hela hus egentligen. Du kan bygga torn och gömma dig uppe i dem eller till och med bygga in dig och klättra under tiden som du är jagad. Det lägger på en helt annan dimension i spelet och gör det extra spännande.

Spelutvecklaren Epic Games som ligger bakom succén har alltid haft en plan för hur Fornite ska växa inom e-sportsektorn och e-sport betting. En av delarna i denna plan var att ge ut sammanlagt 100 miljoner dollar i prispengar under säsongen 2018/2019, något som definitivt fick spelet att öka i popularitet. Det gjorde även konkurrensen hårdare vilket också gör sporten mer intressant att betta på. I nuläget är Fortnite världens populäraste spel och det är även otroligt många som streamar när de spelar. Denna e-sport slår rekord i både mängden spelare och fans som följer matcher och turneringar. Det är inte långt kvar till Fortnite firar två år och det är garanterat den snabbast växande titeln i e-sportvärlden.

Fortnite - Den snabbast växande e-sporten

Fortnite World Cup

Den största turnerningen i Fortnite just nu är Fortnite World Cup. Sommaren 2019 hölls den för första gången och det delades ut hela 30 miljoner dollar i prispengar. Det finns bara en annan e-sportsturnering som uppnår till liknande siffror och det är Dota 2’s turnering “The International”.

Fortnite World Cup är uppdelad i flera olika grenar men de två populäraste spelsätten är Duo och Solo. Det är även i dessa två genrer du hittar de största prispotterna. I både Duo och Solo ges det ut 3 miljoner dollar till vinnaren/vinnarna och den senaste Solo vinnaren, Bugha var bara 16 år gammal. Allt som allt var de 40 miljoner spelare som anmälde sig online och utav dem var det sedan 100 stycken som tävlade i New York.

Såhär bettar du på Fortnite

Jämfört med andra jättar inom e-sport är Fortnite relativt nytt. Från att endast funnits med på några bettingsajter hittar du det nu i stort sett överallt där du kan spela på e-sport. Vi rekommenderar att kolla upp när det är stora turneringar då det ofta är fler som bettar och det finns även fler intressanta alternativ att spela på. Precis som i vilken sport som helst finns det lite olika slags odds du kan betta på. Här följer några exempel på de vanligaste varianterna:

  • Vinnare av match eller turnering
    Eftersom Fortnite är ett Battle Royale-spel finns det inga lag som spelar mot varandra. Du bettar alltså genrellt på enstaka spelare istället. Då det kan vara upp till 100 spelare i en match är det inte helt lätt att veta vem som ska vinna. Däremot är oddsen väldigt mycket högre. Det är mer som att spela på hästar om en nu ska jämföra det med en annan sport. Du kan lägga bets på vilket lag som vinner i turneringar. Du kan exempelvis även lägga bets på vilket land som kommer att vinna.
  • Topp 3 i turnering eller match
    Här kan du betta på att en spelare eller ett lag ska komma i topp tre. Oddsen är något lägre men det är å andra sidan lättare att pricka rätt.
  • Specifika situationer eller över/under
    Som i många andra sporter kan du spela på odds om vem som först dödar en annan spelare. Du kan också spela på om en viss spelare gör över eller under 4.5 kills. Här kan du se på erfarenheten hos olika spelare och hur aggressiva de brukar vara när de spelar.
fortnite battle royale

Några tips innan du spelar

En rekommendation är att prova på att spela själv för att få en förstålse hur det fungerar. Fortnite är helt gratis och vem som helst kan logga in och spela. Ett annat bra tips är att titta på streams från några av världens bästa spelare. Det finns även de som pratat igenom vad de gör och hur de tänker under spelets gång. På så sätt kan du som tittar på bli bättre på att lära dig hur spelet fungerar och veta vad du ska titta efter när du lägger bets. Kom ihåg att du också kan hämta en betting bonus för esport!

Precis som med andra sporter bör du även hålla koll på nyheter och följa hur det går för de stora spelarna. Du kan också gå igenom statistik för att de hur aggressiva de är och hur ofta de vinner matcher.