CS:GO – Odds på Counter Strike: Global Offensive

First-person shooter (FPS) spelet Counter Strike släpptes först vid millennieskiftet i slutet på 90-talet. Det blev snabbt otroligt populärt och var ett av de första spelen av sin typ med en etablerad e-sport scen. Faktum är att Sverige inom Counter Strike som så många andra E-sporter alltid varit i framkant. Ett av tidernas mest berömda CS lag, Ninjas in Pyjamas (NiP) kommer från Sverige. Dessutom är f.d NiP spelare som HeatoN och Olofmeister kända världen över som CS legender.

Idag är det fjärde spelet i CS serien, Global Offensive, ett av världens mest populära shooters. Runt 650 000 återkommande personer spelar regelbundet spelet, och miljontals tittar på de stora tävlingarna. Självklart innebär detta också att det finns en bettingmarknad inom CS:GO. Men hur bettar man egentligen på CS:GO? Det är lättare än vad du kanske tror, men först behöver vi titta på hur spelet egentligen fungerar.

Spelbolag Bonus Recension Spela
1 100 kr free betT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5 100 krT & C Apply Recension Besök
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
CS:GO

Hur fungerar CS:GO?

Counter Strike: Global Offensive är som sagt ett FPS spel. Den huvudsakliga tävlingsformen innebär att två lag om fem personer möter varandra. Det ena laget representerar Terrorists (T) och det andra laget Counter-terrorists (CT). Lagen möts på en av sju olika kartor, och vinner gör det laget som antingen eliminerar samtliga motståndare, eller uppnår banans mål.

Terroristernas mål är att aktivera en bomb och sedan se till att CT inte desarmerar den innan den exploderar efter 40 sekunder. Counter-terroristernas mål är att se till att bomben inte detonerar. Denna cykel kallas en runda. En match är uppdelad i 15 rundor CT samt T för varje lag. Det innebär alltså att det första laget som vinner 16 rundor har vunnit matchen.

Till sin hjälp har spelare en stor arsenal med olika vapen. Du hittar allt från kniv, pistol, automatgevär, krypskyttegevär och diverse olika granater till Molotov cocktails. När matchen börjar har spelare väldigt begränsade vapen. Allteftersom att rundorna passerar sparar lagen ihop pengar för varje eliminerad fiende eller uppnått mål. Dessa pengar köper de alltså sedan bättre vapen för.

CS:GO - Odds och betting på Counter Strike: Global Offensive

CS:GO – Odds och betting

Eftersom att en CS:GO match inte kan sluta oavgjort finns det inga klassiska 1×2 odds. Istället är det moneyline som gäller. Eftersom att det är väldigt stor skillnad på de olika kartorna, eller banorna, samt att dessa påverkar matchen väldigt mycket så är det vanligt att betta på dessa också. Till exempel på vilket lag som kommer få flest kills på en särskild karta. I stora turneringar hittar du vanligtvis också head 2 head och långtidsspel. Odds med handikapp gör också att du kan göra matcher lite mer intressanta när det finns en klar favorit.

Det finns större och mindre turneringar att betta på inom CS:GO. Man brukar dela upp dem i Majors (större) och Minors (mindre). Det hålls ett flertal riktigt stora turneringar varje år där prissummorna kan komma upp i runt 15 miljoner kronor. Dessa riktigt stora turneringar kallas för S-Tier Tournaments.

Det bästa med betting på CS:GO och andra Esporter är att du kan titta gratis på streamingsidor som Twitch. Detta gäller både för större och mindre turneringar, och för när enskilda spelare tränar. Detta gör betting på CS:GO och andra Esports väldigt flexibelt, och det finns alltid något att betta på! Om du vill prova betting på E-sport så kan du självklart använda en helt vanlig oddsbonus till elektronisk sport lika väl som vanlig sport.