AIK vs Hammarby – Speltips Allsvenskan

Det väntar Stockholmsderby i helgen när ett AIK som nyss sparkat sin huvudtränare tar emot ett Hammarby som jagar sitt andra SM-guld någonsin. Hammarby ligger tvåa i tabellen och är två poäng bakom BK Häcken. De kan i princip spela bort AIK från guldstriden om de skulle vinna derbyt. Då kommer avståndet vara åtta poäng vilket blir svårt att ta igen på tio omgångar.

Hämta en oddsbonus hos Snabbare och spela på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

AIK hoppas kunna få självförtroende

”Gnaget” har haft det tufft och valde att sparka sin huvudtränare. In har Henok Goitom kommit och han fick visserligen en bra start i Allsvenskan med seger med 4-2 mot IFK Norrköping. Men i ECL-kvalet blev det förlust med 0-1 trots hemmaplan och mediokert motstånd. Därmed blir det inget Europaspel för AIK som nu får lägga fokus på toppstriden istället. Men de behöver helt klart tre poäng för att vara kvar i racet.

Hammarby har tre raka segrar

Hammarby IF har tre raka segrar i Allsvenskan och ser ut att ha studsat tillbaka efter 1-2 mot Värnamo. Nu ska de dock spela på gräs i ett derby och de brukar ha det svårt på Friends Arena. Dock är formen väldigt god för gästerna som senast vann med 5-1 mot Degerfors och totalt har man 9-2 i målskillnad på de tre senaste matcherna. Fortsätter den fina formen nu när motståndet är bättre?

Vem vinner Stockholmsderbyt?

Det brukar vara god stämning när det är Stockholmsderby och vi förväntar oss liknande när det är AIK och Bajen som drabbar samman. Formen hos gästerna är bättre men AIK är starka på hemmaplan och har säkerligen revanschsug efter förnedringen i ECL-kvalet. Vi tror att det kan bli så jämnt att matchen slutar oavgjort även om oddsexperterna håller Bajen som favoriter. Därför spelar vi att det slutar oavgjort i matchen mellan AIK och Hammarby IF till oddset 3,70 hos Snabbare.

Vårt speltips: Oavgjort i matchen mellan AIK och Hammarby till oddset 3,70 hos Snabbare.

Team Oddsgurun

Hämta en oddsbonus hos Snabbare och spela på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller