AIK vs IFK Göteborg – Speltips Allsvenskan

Det är århundradets ångestmöte som väntar på Friends Arena i Solna när AIK på kvalplats tar emot IFK Göteborg som endast ligger ovanför strecket på grund av målskillnad. Förloraren i denna match har mycket att fundera över medan vinnare kan andas ut tillfälligt. Det är oerhört förvånande att dessa lag ligger så dåligt till som de gör men det återstår att se hur matchen slutar. Tittar vi på oddsen är AIK favoriter men det känns verkligen ovisst på förhand. 

Datum: 15 maj 2023
Avspark: 19:10
Arena: Friends Arena (Solna)
Domare: V Wolf(Sverige)

Hämta en oddsbonus hos Nordicbet och spela på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

AIK går tungt som attans

1 seger, 2 oavgjorda och 4 förluster är “Gnagets” facit efter sju spelade matcher. Det gör att laget ligger på negativ kvalplats med endast 4-9 i målskillnad. Senast borta mot Malmö blev det klar förlust med 1-3 och den enda segern har kommit i derbyt mot “Bajen”. Lägg till att AIK har ett mål framåt på de fyra senaste matcherna och stjärnor som inte presterar. Det ser inte särsklit kul ut för AIK.

Blåvitt har hämtat sig lite

IFK Göteborg inledde med fyra raka segrar men har sedan des gått tre raka matcher utan att förlora. 1-1 hemma mot IFK Norrköping följdes upp med 6-0 mot Degerfors följt av 0-0 borta mot formstarka Brommapojkarna. Kan de ta poäng mot AIK också lär det bli något lugnare på Kamratgården men en förlust innebär att laget ligger på negativ kvalplats. 

Vem vinner stormötet?

Trots att lagen ligger i bottenskiktet av Allsvenskan är det fortfarande två storklubbar som ställs mot varandra. IFK Göteborg har något starkare form men AIK spelar på hemmaplan och såg bättre ut stundtals mot Malmö senast. Vi tror hemmalaget har vad som krävs för att vinna och spelar AIK som vinnare mot IFK Göteborg till oddset 1,95 hos Nordicbet.

Vårt speltips: AIK vinner hemma mot Blåvitt till oddset 1,95 hos Nordicbet.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Nordicbet och spela på Allsvenskan