Bekräftat: Solskjær får sparken

Manchester United gick under söndagen ut med nyheten att de sparkar Ole Gunnar Solskjær som huvudtränare. Därmed är norrmannens sejour sedan 2018 över. De senaste matcherna har resultaten inte gått vägen och det har ryktats om missnöje i omklädningsrummet. Bland annat över hans taktiska förmåga, match-coachningen och behandlingen av Donny van de Beek. Beslutet fattades av styrelsen efter förlusten mot Watford med 1-4 vilket var lagets fjärde förlust på fem matcher i Premier League. Darren Fletcher tar över som interimtränare men frågan alla ställer sig är vem som kommer att ta över på längre sikt?!

Det blev ingen titel för norrmannen

Den norske tränaren och klubblegendaren Ole Gunnar Solskjær tog över efter att José Mourinho sparkats 2018. Till en början blev det rejäl succé. Men i samband med att han fick förlängt har resultaten dalat. Visserligen kom United tvåa förra säsongen och nådde final i Europa League. Men det blev förlust på straffar och Solskjær fick motta stor kritik för sin matchcoachning.

Trots nyförvärv som Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho och Raphael Varane har resultaten inte blivit bättre. Istället har laget haft en väldigt svag höst och är nu sjua i tabellen hela tolv poäng efter Chelsea. Fyra förluster på de fem senaste matcherna i Premier League gör att styrelsen nu agerar. Efter 1-4 mot Watford under lördagen kallade Uniteds styrelse till möte där det beslutades att norrmannen får lämna.

Vem får ta över efter Solskjær?

Det har ryktats intensivt under dagen vem som tar över. Darren Fletcher är utsedd till interimtränare men kommer inte att få förtroende hela säsongen. Det vore i så fall högst oväntat med tanke på hans brist på erfarenhet. Zinedine Zidane är den som enligt oddsen är favoriten. Men samtidigt har det kommit uppgifter att fransmannen inte är intresserad. Michael Carrick är ett annat alternativ då han varit assisterande tränare under många år nu men vågar klubben gå för ännu en klubblegendar?!

Brendan Rodgers är också ett alternativ det pratats om men han är tränare för Leicester och lär inte lämna under säsongen. Leipzigs sportchef Ralf Rangnick har också nämnts precis som Laurent Blanc och Erik Ten Haag. Den sistnämnda har nått oerhörda framgångar med Ajax och skulle vara ett intressant alternativ. Snart får vi svaret på vem som blir nästa huvudtränare i Manchester United.