BK Häcken vs IFK Göteborg – Speltips Allsvenskan

BK Häcken har två raka matcher utan seger och behöver vinna mot IFK Göteborg för att haka på i toppen. Tittar vi på oddsen hos oddsgurus är de dock klara favoriter att ta tre poäng mot IFK Göteborg som ligger på negativ kvalplats. Frågan är om Häcken kan hitta rätt igen eller om “Blåvitt” kan överraska? IFK Göteborg har efter fyra förluster i säsongsinledningen hittat rätt men kryssar för mycket för att klättra i tabellen.

Datum: 29 maj 2023
Avspark: 19:10
Arena: Bravida Arena (Göteborg)
Domare: G Maqedonci (Sverige)

Hämta en bonus hos Nordicbet och spela på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

BK Häcken behöver en seger

BK Häcken kryssade borta mot MFF och förlorade därefter borta mot Djurgårdens IF i Allsvenskan. Det gör att segermaskinen från i fjol har två raka matcher utan seger. Nu väntar ett derby mot IFK Göteborg och BK Häcken är klara favoriter enligt oddsen. Laget har varit relativt skadedrabbat under säsongsinledningen men ligger ändå trea med 19 inspelade poäng på 10 matcher. En seger tar de närmare såväl MFF som Elfsborg i toppskiktet.

IFK Göteborg har börjat hitta rätt

Efter fyra raka förluster för “Blåvitt” var det idel krisrubriker för den största klubben i Göteborg. Men därefter har laget inte förlorat på fem matcher. Dock har det endast blivit en seger och fyra kryss vilket gör att laget fortfarande ligger på negativ kvalplats. Nu återstår det att se om de kan hota BK Häcken på bortaplan. Förra säsongen vann de med 2-0 på Hisingen.

Vem vinner Göteborgsderbyt?

BK Häcken är klara favoriter i det viktiga derbyt men IFK Göteborg har fem matcher utan seger. Därför är det en mer oviss match än vad oddsen kanske visar. I slutändan tror vi dock att BK Häcken är favoriter av anledning. Därför spelar vi de som segrare till oddset 1,44 hos Nordicbet.

Vårt speltips: BK Häcken vinner över IFK Göteborg till oddset 1,44 hos Nordicbet. 

Team Oddsgurun

Hämta en bonus hos Nordicbet och spela på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller