Island vs Sverige – Oddstips Handbolls-VM

Sverige har gått om tåget i Handbolls-VM och efter segern mot Ungern med 37-28 är det svenska laget en seger från att vinna gruppen. Detta när Island väntar i huvudrundan. Detta är på pappret den helt klart svåraste utmaningen för Glenn Solberg och hans mannar. En seger skulle innebära att Sverige vinner gruppen. Då är de seedade i kvartsfinalen och slipper de svåraste motståndarna. Sverige är favoriter men Island är inget lätt motstånd.

Datum: 20 januari 2023
Avspark: 23:30
Arena: Scandinavium (Göteborg)

Hämta en oddsbonus hos Betinia och spela på Handbolls-VM

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Island hoppas kunna hota Sverige

Island förväntades vara den stora utmanaren till Sverige om gruppsegern i huvudrundan. Men en oväntad förlust mot Ungern har ställt till det. Nu måste Island vinna mot Sverige för att ha en chans på gruppsegern. Men det är inte ens säkert eftersom det då kan bli en målskillnadsaffär förutsatt att lagen vinner sin återstående match. Island har dock med undantaget för matchen mot Ungern spelat bra i detta VM.

Sverige stormar fram

Efter den tveksamma premiären har det lossnat rejält för det svenska landslaget. Mot Ungern visade Sverige att de är ett lag att räkna med i turneringen. Sverige hade total kontroll på matchen och har nu ett perfekt läge. En vinst mot Island innebär att man vinner gruppen och därmed förhoppningsvis slipper Danmark i en kvartsfinal. Men skulle Sverige förlora mot Island och vinna mot Portugal är man ändå tvåa i gruppen.

Sverige tar hem detta

Sverige visade mot Ungern att man är inne i turneringen och oddsen talar för att man kan gå långt. Palicka, Gottfridsson, Wane och Johansson har varit stora utropstecken. Detsamma gäller Felix Claar som fortsätter att prestera från nio meter. Vi tror att Sverige vinner mot Island och säkrar gruppsegern. Därför spelar vi Sverige som vinnare till oddset 1,42 hos Betinia.

Vårt speltips: Sverige vinner mot Island till oddset 1,42 hos Betinia.

Team Oddsgurun

Hämta en oddsbonus hos Betinia och spela på Handbolls-VM

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller