Molde mot IF Elfsborg – Kval till Europa Conference League

Det har blivit dags för IF Elfsborg att inleda kvalspelet till Europa Conference League. Det väntar tufft motstånd när det är Molde som står för motståndet, ett lag som IF Elfsborg aldrig mött tidigare. Molde leder Eliteserien i Norge och är favoriter inför det skandinaviska derbyt. Formen hos gästerna är inte den bästa med klar förlust mot ”Bajen” senast med 0-3. Dessförinnan spelade laget oavgjort i två raka matcher mot AIK och BK Häcken. Nu väntar ännu en tuff motståndare när resan går till Trondheim för tuff match mot Molde.

Hämta en oddsbonus hos No Account Bet och spela på Europakvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Molde är favoriter inför mötet

Det är Molde som är klara favoriter inför mötet mot IF Elfsborg. Den norska klubben har en fin form även om söndagens match mot Haugesund endast vanns med uddamålet. Kval till Europa har Molde gått igenom förr och de är också favoriter inför mötet. Kan Molde prestera som de brukar på hemmaplan ska det gå vägen, och deras motståndare har inte vunnit sedan återstarten av Allsvenskan. Frågan är om Molde kan fortsätta på inslagen väg och ta en seger inför returmötet i Borås?

Elfsborg vill gärna ta sig vidare

IF Elfsborg vill mer än gärna ta sig vidare till nästa omgång då det skulle ge trevliga miljoner till kassan. Men det blev tuff lottning direkt när det är Molde som står på andra sidan. Det norska laget har mycket mer erfarenhet av spel i Europa och Elfsborg har inte sett särskilt starka ut efter uppehållet i Allsvenskan. Visserligen är kryss mot Häcken och AIK inte fy skam men 0-3 mot Hammarby senast gör att laget inte har vunnit på tre raka matcher. En seger borta mot en tuff motståndare är därför inget som oddsen talar för.

Vem vinner första mötet?

Elfsborg behöver hålla siffrorna nere för att det ska leva inför returmötet. Frågan är om man klarar detta mot ett formstarkt Molde. Molde har 13 raka liga- och cupmatcher utan förlust med 11 segrar och 2 oavgjorda. Därför tror vi också att Molde vinner över Elfsborg i första matchen vilket vi spelar till oddset 1,94 hos No Account Bet.

Vårt speltips: Molde vinner över Elfsborg till oddset 1,94 hos No Account Bet

Team Oddsgurun

Hämta en oddsbonus hos No Account Bet och spela på Europakvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller