Österrike vs Sverige – Speltips EM-kvalet

Sverige står inför en ödesmatch mot Österrike i EM-kvalet. Efter den svaga insatsen mot Belgien på hemmaplan är Sverige pressat att vinna borta mot Österrike. Framförallt med tanke på hur starkt Österrike startat å de vunnit mot Azerbadjan och Estland samtidigt som de lyckades ta poäng borta mot Belgien. Sverige vann med 4-1 mot Nya Zeeland i en träningsmatch och det återstår att se hur Janne Andersson formerar laget. Kan han leda Sverige till en seger borta mot Österrike? En förlust skulle innebära att EM-drömmen nästan är död genom EM-kvalet.

Datum: 20 juni 2023
Avspark: 20:45
Domare: M Guida (Italien)
Arena: Ernst Happel Stadion (Wien)

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och betta på EM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Österrike är favoriter enligt oddsen

Österrike har gått oerhört starkt i detta EM-kval och poängen borta mot Belgien var riktigt stark. Det gör att laget leder gruppen på sju poäng vilket är fyra fler än Sverige. Österrike har flera skickliga spelare som Schlager, Wober, Wimmer och givetvis storstjärnan David Alaba. Det gör att det långt ifrån blir en enkel match för det svenska landslaget. Österrike är favoriter enligt alla oddsgurus

Sverige är underdogs men hoppas på en skräll

Det var längesedan vi såg Sverige göra en bra prestation mot bra motstånd i en tävlingsmatch. Vi får backa tillbaka bandet till 2021 där Sverige vann mot Spanien med 2-1 på hemmaplan. Sedan dess har det gått utför för det svenska landslaget. Men flera spelare är i form vilket kan tala för att det blir en överraskning. Sverige har ett bra lag på pappret med Isak, Kulusevski, Forsberg och många andra. Frågan är om det räcker för att vinna mot Österrike. 

Tar Sverige tre poäng?

Sverige har en oerhört stark generation med bra och unga spelare. Men frågan är om Janne Andersson är mannen att leda Sverige. Han har inte fått laget att prestera i en tävlingsmatch på två år. Nu är det upp till bevis för Janne Andersson. Vi tror att Sverige får det tufft. Därför spelar vi Österrike som vinnare till oddset 2,10 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Österrike vinner över Sverige till oddset 2,10 hos LeoVegas.

Team Oddsgurun

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och betta på EM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller