Spelpaus får nya funktioner och nytt utseende

Den som har problem med sitt spelande kan välja att att stänga av sig från allt spelande via BankID. Då kommer ingen marknadsföring att skickas samtidigt som det inte heller finns möjlighet att registrera sig hos något spelbolag innanför det svenska licenssystemet. Spelpaus infördes den 1 januari 2019 i samband med omregleringen av spelmarknaden när svensk licens infördes. Nu har Spelpaus fått nya funktioner och ett nytt utseende efter att ett nytt avtal har signerats med Precio Fishbone.

Spelbolag
Features
Bonus
Recension
Spela

Förbättring av hemsidan som blivit mer användarvänlig

Det är kanske inte direkt några revolutionerande förändningar som vi får ta del av hos spelpaus.se. Men under de tre år som spelpaus.se har varit aktivt har flera hört av sig med synpunkter med förslag på hur funktionerna kan förbättras. I samband med att avtalet med nuvarande leverantör löpt ut har istället ett nytt avtal skrivits med Precis Fishbone. 

Det har inneburit att hemsidan förbättrats till att bli mer användarvänlig samtidigt som det också finns ny funktionalitet. Bland annat har extra fokus lagt på vägledning och information, exempelvis hur den med spelproblem kan få hjälp.

Inga förändringar för avstängda personer eller licenshavare

De som är avstängda idag via spelpaus.se kommer inte att påverkas och för de som vill stänga av sig själva kommer det vara lika enkelt. Fortfarande finns alternativet för 1, 3, 6 månader eller tills vidare. Vad som läggs till nu är möjligheten att förlänga en avstängning som är pågående. 

Vad gäller licenshavare kommer det inte ske någon förändring, i alla fall inte i någon större utsträckning. Istället kommer de att använda samma tekniska lösning som gör att de kontrollerar mot Spelpaus.se precis som tidigare. Inga större justeringar behöver därför göras. Den nya hemsidan är planerad att lanseras i slutet av maj 2022 och mer information till berörda parter kommer att ske senare i vår.