Sverige vs Italien – Speltips Fotbolls-VM Damer

Tränare Peter Gerhardsson har uppmanat sitt svenska lag att rätta till sina misstag när de svenska damerna hoppas att kunna nå samma succé som förra VM då det blev brons. Efter att ha undvikit en chockförlust i öppningsmatchen mot Sydafrika genom att vinna med 2-1 tack vare Amanda Ilestedts mål på övertid menade Gerhardsson att laget gjorde för många taktiska och tekniska misstag. Oddsen pekar på Sverige som vinnare vilket visar på att experterna förväntar sig att Sverige tar hem segern i denna match. Matchen kommer att spelas på Sky Stadium i Wellington.

Datum: 29 juli 2023
Avspark: 09:30
Arena: Sky Stadium (Wellington)

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och spela på VM 2023

 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Sverige är favoriter

Sverige har ett imponerande facit i gruppspelen i tidigare VM-turneringar med endast en förlust på tio gruppspelsmatcher under de senaste fyra världsmästerskapen. Trots en ojämn form på senare tid, där de bara vunnit fyra av sina tio senaste landskamper, har Sverige en stark historia i VM-slutspel och bör vara självsäkra i sin potential att nå slutspelet.

Italien har en tuff uppgift

Italien har en mindre fördelaktig historia mot Sverige där de förlorat 15 av 23 möten. Men de visade god form i sin öppningsmatch. Italien besegrade Argentina med 1-0 och har fyra segrar på sina senaste fem matcher. Dock kommer det inte bli en lätt match mot ett erfaret svenskt lag. Vi hoppas att Italien har en svag dag på jobbet mot Sverige. 

Sverige tar hem detta enkelt

Med tanke på Sveriges starka historia mot Italien och deras ambitioner att nå långt i turneringen. Förväntar vi oss att Sverige kommer att dominera matchen. Stina Blackstenius har ett otroligt rekord i landslaget med 16 segrar på 18 matcher där hon gjort mål. Det är inte osannolikt att det kan bli ytterligarel en målrik match. Det svenska försvaret måste hålla ett öga på Italiens forward Cristiana Girelli som blev Italiens bästa målskytt i VM när hon gjorde sitt fjärde karriärmål mot Argentina. Men vi tror att Sverige vinner och väljer att spela på Sverige som vinnare till oddset 1,80 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Sverige vinner VM-matchen mot Italien till oddset 1,80 hos LeoVegas.

Team Oddsgurun

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och spela på VM 2023

 18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller