Sverige vs Schweiz – Fotbolls-EM Damer

Efter 1-1 mot Nederländerna behöver Sverige ta tre poäng mot Schweiz inför andra omgången. De svenska damerna har på osvenskt vis målat upp sig själva som favoriter inför EM-slutspelet men första matchen blev ingen direkt höjdare då svenskorna endast fick 1-1. Dock ska det sägas att det var mot gruppens svåraste lag och såväl Schweiz som Portugal borde ge betydligt enklare matchbilder. Men i ett mästerskap kan allt hända och Sverige är pressade att vinna efter premiären.

Hämta en oddsbonus hos Bethard och spela på Fotbolls-EM

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Sverige är favoriter

Det svenska laget bjöd inte på någon vidare fotboll mot Nederländerna men fick i alla fall 1-1. Nu väntar Schweiz, en på pappret betydligt sämre motståndare. Sverige vann 2019 mot Schweiz i Algarve Cup och nu återstår det att se om de kan ta de tre poäng som krävs för att hoppet om gruppseger fortfarande ska finnas. I premiären mot Nederländerna tog Sverige ledningen med 1-0 genom Jonna Andersson men efter att Roord kvitterat i början av andra halvlek var det Nederländerna som fick sista ordet. Trots trippelbyte av Gerhardsson i andra halvlek räckte det inte till någon seger eller vidare slutforcering.

Schweiz tappade tvåmålsledning

Schweiz hade 2-0 redan efter fem minuter mot Portugal och såg ut att gå mot en klar seger. Men efter att portugisiskorna gjort två snabba mål inom loppet av en period på sju minuter i andra halvlek fick de nöja sig med en poäng i premiären. Det gör att alla lag i Sveriges grupp har en poäng efter den första omgången och därmed är det vidöppet inför de två avslutande omgångarna.

Sverige måste vinna

Med tanke på hur de svenska damerna snackat upp sig själva inför detta mästerskap är det givet att de behöver ta tre poäng i andra omgången. Allt annat vore ett direkt fiasko för Sveriges landslag. Nu talar dock mycket för att så blir fallet då Sverige har ett betydligt bättre lag än Schweiz vilket borde märkas på planen. Oddsen talar till Sverige och vi tror att de håller för favoritskapet den här gången. Därför spelar vi Sverige som segrare mot Schweiz till oddset 1,40 hos Bethard.

Vårt speltips: Sverige vinner mot Schweiz till oddset 1,40 hos Bethard.

Team Oddsgurun

Hämta en oddsbonus hos Bethard och spela på damernas EM