Varberg vs Helsingborgs IF – Speltips Allsvenskan

Det är dags för ett spännande möte i Allsvenskan när det är derby a la West Coast mellan Varberg och Helsingborgs IF. HeIF ligger sist i tabellen och möter ett Varberg som vid förlust närmar sig bottenstrecket allt mer. För Helsingborg måste poängen börja komma. Spelet har visserligen blivit bättre under nya tränare Santos och Lindström men duon har ändå enbart tagit en poäng på de tre matcher de varit ansvariga. N väntar ett på pappret något enklare lag och det krävs en bra prestation för en jobbig motståndare.

Hämta en oddsbonus från LeoVegas och oddsa på Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Varberg är favoriter enligt oddsen

Enligt oddsen kommer det att bli en mycket jämn match men det är Varberg som är klara favoriter inför derbyt på västkusten. Varberg har efter uppehållet förlorat tungt mot IF Elfsborg och Malmö FF men också tagit tre poäng på hemmaplan mot Värnamo. Nu spelar man på just hemmaplan och det som talar för att Varberg vinner mötet är att de brukar vara starka på hemmaplan och framförallt vinna mot lagen på nedre halvan.

Helsingborg måste börja vinna

För HeIF krävs det att resultaten börjar komma. Laget ligger sist i den allsvenska tabellen och har haft det tufft. Jörgen Lennartsson fick sparken och Mattias Lindström och Alvaro Santos tog över. Sedan dess har det spelmässigt blivit bättre men endast en poäng på tre matcher är inget snitt som ger nytt kontrakt. Nu är det första gången de ställs mot ett lag på nedre halvan så det återstår att se om de kan lyckas bättre nu. Men det blir tufft då Varberg på bortaplan inte är någon lätt motståndare vilket oddsen visar.

Det blir jämnt på Varberg Energi Arena

Varberg Energi Arena brukar innebära segrar för hemmalaget och när det är Helsingborg som kommer på besök tror vi inte det blir annorlunda. Även om Helsingborg har börjat spela bättre tror vi att det blir hemmalaget som tar alla tre poängen. Därför spelar vi Varberg som segrare till oddset 2,30 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Varberg vinner mot HeIF till oddset 2,30 hos LeoVegas.