Malmö FF – Halmstads BK – Speltips på Allsvenskan

Det är dags för säsongens sista match i Allsvenskan och Malmö FF har chansen att säkra sitt andra raka SM-guld. Då krävs det minst en poäng mot Halmstads BK. MFF är stora favoriter och allt annat än guld vore ett fiasko med tanke på att de har två poäng och tio måls fördel ner till tvåan AIK. Men allt kan hända har den här säsongen visat sig och Halmstads BK har allt att spela för. Blir det MFF som tar guldet 2021?

Hämta en välkomstbonus hos LeoVegas

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

MFF är storfavoriter

Malmö FF vann guld förra säsongen. Dessutom har de kvalat in till Champions League i år. Skulle de försvara guldet denna säsong vore det därför imponerande. Inför den sista omgången har ”Di Blåe” också allt i egna händer. Men det är ingen enkel uppgift då Halmstad med största sannolikhet behöver vinna. Fast Malmö har alla spelare tillgängliga utom långtidsskadade Ola Toivonen, Jonas Knudsen och Felix Beijmo. Det talar för himmelsblå seger. MFF har gjort flest mål i serien och efter 1-0-segern mot Kalmar senast har staden guld-feeling.

Halmstads BK behöver tre poäng för att säkra kontraktet

Det som bör oroa MFF är att Halmstad har allt att spela för. De ligger på samma poäng som Degerfors men med bättre målskillnad. Men Degerfors har ett avsågat Östersund i sista omgången. Så mycket talar för att Halmstads BK behöver tre poäng för att vara säkra på att hålla sig kvar. Problemet för Halmstad har varit målskyttet. Bakåt är de tredje bäst i serien när endast AIK och Mjällby har färre insläppta mål. Det är målskyttet som sinat och antalet segrar. 13 oavgjorda matcher är nästan hälften av alla matcher laget spelat.

Tar Malmö guldet?

Skulle MFF misslyckas med att ta guldet kommer de aldrig att förlåta sig själva. Allt som behövs är en poäng mot Halmstad då AIK visserligen i så fall går upp på samma poäng. Men med tio mål bakom behöver AIK vinna med den segermarginalen mot Sirius. Det tror vi är osannolikt. Vi tror också att MFF har vad som krävs för att vinna den här matchen och oddsen talar för hemmaseger. Därför väljer vi att spela MFF som segrare till oddset 1,38 hos LeoVegas.

Vårt speltips: MFF vinner till oddset 1,38 hos LeoVegas

Team Oddsgurun

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas idag och spela på sista omgången av Allsvenskan

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller