Dota 2 The International – 351 miljoner i potten

Dota 2 The International - 351 miljoner i potten

The International är namnet på världsmästerskapen i Esporten Dota 2. Det är den största och mest prestigefyllda tävlingen inom elektronisk sport. Evenemanget är också en av världens mest populära händelser inom esport betting. The International har miljontals åskådare världen över, tusentals fans som besöker evenemanget live och den största sammanlagda prispotten inom Esport. År 2019 slog tävlingen rekord med en prispott på $34,330,068 dollar, motsvarande ungefär 330 miljoner kronor. Detta var historiens största prispott för en esport tävling.

Turneringen har ännu en gång slagit rekordet, och 2020 års “The International 10” har passerat 40,000,000 dollar, eller lite över 351 miljoner kronor. En imponerande milstolpe som påverkar elektronisk sport världen över. Prispotten är särskilt imponerande då den består huvudsakligen av pengar från spelets community.

Ta emot en välkomstbonus och betta på Esport hos Betsafe!
18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

The International 2020 uppskjutet p.ga COVID

Tävlingen The International innebär ett flertal turneringar med live publik. De lag som inte blivit inbjuda till tävlingen genom tidigare prestationer måste kvalificera genom Minors och Majors. Finalspelen, The International, är ett enormt live evenemang, som år 2020 skulle ha hållits i Stockholm för första gången. Men på grund av COVID pandemin och säkerhetsrisken har årets tävling skjutits upp till 2021.

Prispotten på 40 miljoner dollar, som huvudsakligen finansierats av spelare, kommer att sparas tills tävlingen hålls. Under den tidsperiod då turneringen arrangeras erbjuds Dota 2 spelare möjligheten att köpa “battle pass”. Detta ger möjligheten att göra dagliga uppdrag och att öka i nivå genom att spela regelbundet. Genom att nå en hög nivå belönas spelare med bonusar som exklusiva vapen, skins, kurirer, spelplaner och liknande. Spelare kan även betala för att nå en högre nivå. En stor del av pengarna som spelare lägger på sin battle pass går raka vägen till prispotten för årets världsmästerskap.

Det är alltså spelarna som avgör hur mycket pengar vinnarna av tävlingen ska få, och summan rusar alltid inför battle passets deadline. Även detta år blev det en nagelbitare, och prispotten såg ut att stanna runt 39,550,000 dollar. Men det engagerade communityt rusade för att nå milstolpen, och passerade 40 miljoner med bara 10 minuter kvar innan stoppet.

Team OddsGurun